Dictionar medicamente litera E

Eurosept. Prospect Eurosept

Indicatii Eurosept

Profilactic si adjuvant în tratamentul infectiilor acute cu poarta de intrare sau localizare bucofaringiana: angine, tratamentul postoperator dupa amigdalectomie. În stomatologie: gingivite, stomatite, parodontoza, extractii dentare. În profilaxia racelii comune si a gripei.

Contraindicatii Eurosept

Hipersensibilitate la una din componentele formulei.

Reactii adverse Eurosept

Manifestari de iritatie locala sau gastrica dupa administrare excesiva, reversibile dupa întreruperea tratamentului.

Compozitie Eurosept

Un comprimat contine: 100 mg acid ascorbic, 3 mg ulei volatil de eucalipt, 0,1 mg balsam de Tolu, 1 mg beta-caroten, excipienti.

Actiune Eurosept

Acidul ascorbic, sau vitamina C, are rol esential în biogeneza substantei intracelulare, intervenind în procesele metabolice de oxidoreducere, în metabolismul glucidelor, proteinelor si lipidelor. Actioneaza substitutiv în starile de deficit de acid ascorbic, corectând tulburarile specifice. Grabeste vindecarea plagilor, creste rezistenta capilarelor, mareste rezistenta la infectii. Asocierea acidului ascorbic cu componente de origine vegetala (ulei volatil de eucalipt, balsam de Tolu, beta-caroten) a condus la obtinerea unui sinergism de actiune la nivel bucofaringian. Actiunea acidului ascorbic este completata de actiunea dezinfectanta a cailor respiratorii a balsamului de Tolu si cea antiseptica a uleiului volatil din frunzele de eucalipt.

Administrare Eurosept

Adulti: 4-5 comprimate/zi, timp de 3-4 zile. Copii peste 4 ani: 1-2 comprimate/zi. Comprimatele se lasa sa se topeasca lent în gura, imediat dupa masa. Se recomanda sa nu se bea sau sa se manânce timp de 2-3 ore dupa administrare de Eurosept.