Dictionar medicamente litera F

Fortinol

Indicatii Fortinol

Fortinol

Hipertensiune intraoculara; glaucom cronic cu unghi deschis.

Dozare si mod de administrare Fortinol

Initial o picatura solutie oftalmica 1% de 2 ori pe zi. Daca nu se obtine efectul terapeutic dorit, se trece la sol. 2%, cate o picatura de 2 ori pe zi. Cand se inlocuieste un alt medicament antiglaucomatos, carteololul se administreaza impreuna cu acesta, timp de o zi, dupa care celalalt medicament se intrerupe.

Contraindicatii Fortinol

Astm bronsic si BPOC; IC decompensata; soc cardiogen; BAV de grad II sau III (fara pacemaker); angina pectorala vasospastica; boala sinusala; bradicardie marcata (frecventa < 50/min); afectiuni vasospastice periferice; feocromocitom netratat; hTA. In caz de hipersensibilitate la oricare din componentele produsului. Perioada de alaptare.

Atentionari Fortinol

Copii si varstnici. Pacienti tratati cu blocante beta-adrenergice sistemice. Pacienti tratati cu antidiabetice. Hipertiroidieni. Pacienti cu glaucom cu unghi inchis carteololul trebuie administrat in asociere cu miotice. Nu se recomanda utilizarea lentilelor de contact pe durata tratamentului. Este inclus in lista medicamentelor dopante la sportivi. Atentie in cazul asocierii cu: alfa-blocante, anestezice generale, antiaritmice, antihipertensive, antidiabetice. Precautie la femei insarcinate, la soferi si la persoane cu activitati de precizie.

Reactii adverse Fortinol

Locale: Diminuarea secretiei lacrimale; iritatie oculara cu senzatie de arsura si intepaturi, fenomene de conjunctivita, blefarita si keratita; tulburari vizuale, diplopie, ptoza palpebrala. Sistemice: bradicardie, dispnee, cefalee, oboseala, greata, scaderea libidoului, eruptii cutanate.