Dictionar medicamente litera A

Actovegin 200 mg – drajeuri

Compozitie Actovegin

Actovegin

Fiecare drajeu contine 200 mg hemoderivat deproteinizat din sange de vitel.

Proprietati si eficienta Actovegin

Actovegin este un extract deproteinizat din sange de vitel. Imbunatateste utilizarea oxigenului si favorizeaza aportul nutritiv la nivel celular. Astfel sunt favorizate procesele care necesita aport crescut de oxigen, cum ar fi vindecarea plagilor. De asemenea creste aportul sanguin la nivelul zonelor tisulare ischemice.

Indicatii

In tratamentul afectiunilor metabolice si circulatorii cerebrale. Continuarea tratamentului injectabil si a perfuziilor din afectiunile metabolice si circulatorii cerebrale.

Dozare si mod de administrare

In lipsa prescriptiilor medicale, urmati cu strictete urmatoarele doze:1-2 drajeuri se iau cu putin lichid inainte de masa. De trei ori cate 2 drajeuri pe zi. Drajeurile vor fi administrate pe o perioada de 4-6 saptamani.

Contraindicatii

Produsul nu trebuie utilizat daca pacientul se cunoaste alergic la Actovegin sau medicamente similare.

Sarcina si alaptare

In timpul sarcinii Actovegin drajeuri de 200 mg vor fi administrate numai la prescriptia medicului. In timpul alaptarii nu exista contraindicatii de utilizare.

Interactiuni, toleranta

Nu s-au observat pana in prezent.

Precautii speciale

Daca exista contraindicatii sau apar efecte adverse, informati medicul. Informati-va medicul daca ramaneti insarcinata in timpul tratamentului cu Actovegin. Verificati data expirarii. Nu lasati medicamentul la indemana copiilor!

Reactii adverse

In cazuri rare, pacientii cu hipersensibilitate, pot dezvolta alergii. Dozele mari pot produce tulburari gastrice.

Conditii de pastrare

Nu tineti medicamentul la temperaturi mai mari de 25 grade Celsius.