Dictionar medicamente litera A

Androcur

Compozitie Androcur

Androcur

Comprimate continand 50 mg cyproteron acetat.

Actiune terapeutica Androcur

Antiandrogen si antigonadotrop, cu rol in reducerea efectelor hormonilor androgeni.

Indicatii Androcur

Carcinom de prostata inoperabil, devieri de comportament datorate excesului de androgeni, tendinta de androgenizare la femei, pubertate precoce.

Mod de administrare Androcur

Conform indicatiilor medicului.
In general, astfel: pentru combaterea efectului androgen adrenocortical dupa orhiectomie – 2 comprimate de 1-2 ori/zi (100-200 mg); fara orhiectomie – 2 comprimate de 2-3 ori/zi, fara intrerupere, pana la realizarea efectului terapeutic dorit; pentru combaterea cresterii testosteronului in tratamentul cu antagonisti LH-RH – initial 2 comprimate de 2 ori pe zi, 5-7 zile, apoi 2 comprimate de 2 ori/zi, 3-4 saptamani, asociat cu un antagonist LH-RH.
In tratamentul excitabilitatii sexuale masculine exacerbate, in care se va utiliza in functie de situatie doza zilnica este de 21 tablete sau 22 tablete sau pe perioade scurte chiar 32 tablete. Pentru intretinerea efectului se va utiliza doza minima eficace.

Contraindicatii Androcur

Afectiuni hepatice (maligne, icter de diferite etiologii), la femei in cursul sarcinii sau care alapteaza, depresii cronice severe, tulburari trombo-embolice, modificari vasculare grave in cadrul diabetului zaharat.

Reactii adverse Androcur

Tulburari de spermatogeneza si dinamica sexuala, ginecomastie, reducere a cortizolului circulant, modificari ale functiei hepatice.