Procto.ro – Ghid de sanatate si medicina

Angiodisplazia colonica

Angiodisplazia colonica
august 26
11:19 2011

Angiodisplazia colonicaAngiodisplazia colonica este o boala care are ca si cauza ingustarea si fragilizarea vaselor de sange aferente colonului, cauzata de hemoragiile gastrointestinale ocazionale.

Afectiunea este asociata cu inaintarea in varsta si degenerarea structurii vasculare. Angiodisplazia nu este o afectiune maligna. Este apropiata de patogenia sindromului Osler-Weber-Rendu.

Angiodisplazia a fost observata la 3% din persoanele fara hemoragii intestinale si 5%, la persoanele ce experimenteaza eliminare de sange in scaun, anemie sau hemoragii.

Barbatii si femeile sunt afectate in mod egal. Majoritatea pacientilor au varsta de 50 de ani.

Simptomele variaza, frecvent la cei in varsta, acestea sunt : slabiciune, anemie, fatigabilitate si tahipnee.

Alti pacienti pot avea episoade hemoragice usoare sau severe, cu eliminare de sange rosu prin rect. Durerea nu este asociata cu angiodisplazia.

Atunci cand o persoana sufera de pierderi de sange prin colon, este necesara descoperirea sursei sangerarii, si stabilirea cantitatii de sange pierdut. Starea pacientului necesita o monitorizare atenta si internare la terapie intensiva.

Odata ce sursa hemoragiei a fost localizata, printr-o angiografie sau colonoscopie, tratamentul poate fi inceput. Aproape la 80% dintre bolnavi hemoragia se opreste spontan.

Tratamentul cuprinde diverse tehnici chirurgicale sau endoscopice de oprire a hemoragiilor.

Poze angiodisplazie colon

[nggallery id=11]

About Author

Proctolog

Proctolog

Related Articles

banner hemoroizi

Ramanem conectati

    facebook     twitter     youtube     google+     rss
banner varice