Azopt

Forma de prezentare Azopt

Azopt

Picaturi oftalmice 10 mg/ml; ct. 1 fl. 5 ml

Indicatii Azopt

Scaderea presiunii intraoculare crescute in: hipertensiune intraoculara, glaucom cu unghi deschis.

Dozaj si mod de administrare Azopt

1 pic. de 1-3 ori/zi, in sacul conjunctival al ochiului afectat.

Contraindicatii Azopt

Hipersensibilitate la oricare dintre componente sau la sulfonamide. IR severa. Acidoza hipercloremica. Perioada de alaptare.

Atentionari Azopt

Nu se recomanda utilizarea produsului la pacienti sub 18 ani sau la pacienti cu IH. Atentie in cazul pacientilor care poarta lentile de contact. Se recomanda monitorizarea atenta in alte cazuri de cornee compromisa (ex: la pacienti cu diabet zaharat). Atentie in cazul asocierii cu: ketoconazol, itraconazol, clotrimazol, ritonavir si roleandomicina. Prudenta in timpul sarcinii. Poate afecta capacitatea de a conduce masina sau de a manipula utilaje.

Reactii adverse Azopt

Efecte oculare: incetosarea vederii, disconfort ocular, senzatie de corp strain, hiperemie oculara, uscaciunea ochiului, durere oculara, hipersecretii oculare, prurit ocular, keratita, blefarita, conjunctivita, cruste ale marginii pleoapelor, senzatie de vascozitate, keratopatie, foliculi conjunctivali, vedere anormala, eroziune corneana. Efecte sistemice: tulburarea perceptiei gustative, uscaciunea gurii, greturi, dispepsie, dureri toracice, alopecie, reactii de hipersensibilitate (dermatita), cefalee, parestezii caracterizate prin amortirea extremitatilor si furnicaturi, depresie, ameteli, rinita, dispnee, faringita, bronsita, epistaxis, hemoptizie.

One thought on “Azopt

  • 06/10/2010 la 19:04
    Permalink

    am si eu o intrebare…am fost lovita in ochi cand eram miicuta.de ani buni merg la oftalmolog,regulat, si acum imi spun ca am glaucom.nu inteleg,eu nu vad de cand ma stiu cu ochiul lovit,iar acum imi spun ca trebuie sa pun azopt pt a nu se agrava situatie si sa am nevoie de proteza oculara…

Comentariile sunt închise.