Dictionar medicamente litera B

Bacteriofag anti e. coli

Compozitie Bacteriofag

Bacteriofag

Este un preparat polivalent de bacteriofagi, obtinut prin filtrarea unor culturi de E. coli, lizati sub actiunea bacteriofagilor specifici fiecarei tulpini care intra in compozitia bacteriofagului polivalent. Se livreaza in cutii cu cate 10 fiole a 5 ml. Prezervant: Mertiolat de sodiu 1/25.000.

Actiune terapeutica Bacteriofag

Bacteriofagul anti E. coli se absoarbe intestinal si apoi se elimina urinar in concentratie activa. Multiplicarea lui suplimentara pe bacterii din tractul urinar face ca eficienta sa litica asupra bacteriilor din genul Escherichia sa creasca considerabil. Cu cat numarul bacteriilor lizate este mai mare, cu atat eficienta sa creste. In consecinta, bacteriofagul anti E. coli nu se asociaza cu antibiotice.

Indicatii Bacteriofag

Este indicat in tratamentul infectiilor urinare cu Escherichia coli.

Mod de administrare Bacteriofag

Bacteriofagul anti E. coli se administreaza pe cale orala. Pentru succesul tratamentului este necesara in prealabil alcalinizarea urinei. Astfel, timp de doua zile inainte, in patru prize zilnice, se ia cate un varf de cutit de bicarbonat de sodiu in putina apa. Apoi, zilnic, dimineata pe nemancate, se incepe tratamentul: se va lua un varf de cutit de bicarbonat de sodiu si dupa aproximativ 20 minute se beau in apa sau ceai doua fiole de bacteriofag anti E. coli. Dupa jumatate de ora se poate manca. Se recomanda, in masura posibilului, un regim alimentar alcalinizat (pe durata tratamentului). Cura terapeutica este de trei luni consecutiv, cate 20 fiole pe luna in 10 zile, cu cate 20 zile pauza.

2 comentarii la „Bacteriofag anti e. coli

  • Se gasea acum ceva timp la Cantacuzino. Am auzit ca nu se mai produce, dar trebuie verificat chiar la spital. Se mai gaseste in Anglia sau mai aproape in Rep. Moldova la Chisinau. Exista nu numai pt E.coli ci si pt streptococ, stafilococi, klepsiela..etc.

  • V-as recomanda sa incercati analize de sange mai complexe, dintre cele care sunt mai rar executate la noi in tara (din lipsa de reactivi sau din lipsa de metode), dar se pot face in Franta la laboratoarele Merieux Biomnis http://www.biomnis.com si recoltate la unul din laboratoarele lor agreeate din Bucuresti. Pentru sugestii le puteti scrie lor chiar si in limba romana si va vor indruma catre laboratoarele lor agreate. Eventual ati putea chiar cere parerea medicului dvs pentru a consulta catalogul lor de analize (peste 2500) care va putea fi cerut de la International Division http://www.biomnis.com/content/view/135/352/lang,en/
    Succes.

Comentariile sunt închise.