Dictionar medicamente litera B

Benfogamma

Compozitie Benfogamma

Benfogamma

Un drajeu contine benfotiamina 50 mg si excipienti: nucleu – amidon de porumb, zahar, gelatina, talc, acid stearic, stearat de magneziu, strat de drajefiere – dioxid de siliciu coloidal anhidru, caolin, hidroxistearat de glicerol-macrogol, guma arabica, zahar, amidon de porumb, laurilsulfat de sodiu, povidona K25, talc, dioxid de titan (E171), carmeloza sodica, carbonat de sodiu, sirop de glucoza, macrogol 6000, ceara montanglicol

Indicatii terapeutice Benfogamma

Prevenirea si tratamentul deficitului clinic de vitamina B1, care nu poate fi tratat prin masuri dietetice. Carenta de vitamina B1 poate sa apara in: subnutritie si malnutritie (de exemplu boala beri-beri), nutritie parenterala o perioada lunga, hemodializa, malabsorbtie, polinevrite periferice degenerative, atrofie musculara, sindrom Wernicke, sindrom Korsakoff.

Contraindicatii Benfogamma

Nu trebuie sa utilizati Benfogamma in caz de hipersensibilitate la oricare dintre componentele medicamentului. La pacientii cu psoriazis, utilizarea acestui medicament trebuie sa fie bine justificata, deoarece benfotiamina poate agrava leziunile cutanate.

Benfogamma in sarcina si alaptare

Nu exista dovezi de teratogenitate sau mutagenitate care sa pledeze impotriva utilizarii Benfogamma in timpul sarcinii si alaptarii.
Benfogamma nu afecteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze si mod de administrare Benfogamma

Urmatoarele instructiuni de dozaj sunt valabile in cazul in care medicul dumneavoastra nu a recomandat altfel. Va rugam sa respectati instructiunile de administrare, in caz contrar Benfogamma nu va avea efectul corespunzator.

Tratament preventiv: doza recomandata este de un drajeu Benfogamma (50 mg benfotiamina) de 1 – 2 ori pe saptamana. Tratament curativ: doza recomandata este de un drajeu Benfogamma de 1 – 3 ori pe zi. Drajeurile se administreaza intregi (nemestecate) cu putin lichid.

Reactii adverse Benfogamma

In cazuri izolate, pot sa apara reactii de hipersensibilitate (eruptii cutanate, urticarie). Daca prezentati alte reactii adverse decat cele mentionate in prospect va rugam sa-l informati pe medicul dumneavoastra.