Betaferon, fiole

Compozitie Betaferon

O fiola contine 9,6 milioane UI (0,3 mg interferon beta-1b).

Actiune terapeutica Betaferon

Interferon beta-1b pentru tratamentul sclerozei multiple recurent recidivanta.

Indicatii Betaferon

Betaferon se foloseste ambulator la pacientii cu scleroza multipla recurent recidivanta, caracterizata prin cel putin doua atacuri cu disfunctii neurologice in ultimii doi ani, urmate de o recuperare partiala sau totala. La acesti pacienti, tratamentul cu Betaferon a determinat o reducere a frecventei si a severitatii recaderilor clinice, a numarului zilelor de spitalizare, precum si prelungirea perioadei fara exacerbari. Efectul este semificativ si poate fi masurat prin investigatii de rezonanta magnetica pe scala speciala EDSS. Nu s-a dovedit un efect clar in scleroza multipla progresiva.

Mod de administrare Betaferon

Tratamentul trebuie initiat si supravegheat de medici specializati. Tratamentul trebuie inceput imediat dupa stabilirea formei de boala. Pana in prezent nu se stie cat dureaza tratamentul, dar datele de pana acum arata ca cel putin doi ani. Solutia se prepara inainte de injectare si se vor administra subcutanat la fiecare doua zile cate 8 milioane UI. Este bine pentru reusita tratamentului ca pacientul sa-si faca singur injectarea.

Contraindicatii Betaferon

Betaferon este contraindicat in sarcina si la pacientii cu hipersensibilitate fata de interferonul beta sau albumina umana.
Note speciale: Pacientii vor fi informati privind efectele secundare si vor fi instruiti sa comunice imediat medicilor daca acestea apar, tinand cont de tratamentul extrem de specific. Informatii suplimentare vor fi la indemana specialistilor.

Reactii adverse

Locale: apar relativ frecvent si includ inflamatia, durerea, necroza si alte reactii nespecifice, care dispar in timp.
Generale: simptome asemanatoare virozelor respiratorii (febra, frison, dureri musculare, transpiratii); si acestea dispar pe masura trecerii timpului.
Sistemul nervos central: au fost observate depresie, anxietate, instabilitate emotionala, convulsii, confuzii; scaderea numarului celulelor albe si cresterea unor enzime hepatice, de aceea este necesara o monitorizare a GOT si GPT.