Dictionar medicamente litera B

Biorinil

Indicatii biorinil

Biorinil

Rinite acute si subacute, rinite, rinofaringite.

Mod de Prezentare si Compozitie biorinil

Flacon cu pulverizator 10 ml .
Betametazona 0.05 g
Clorhidrat de tetrazolina 0,1 g si excipienti.

Contraindicatii biorinil

Hipersensibilitate la unul sau mai multe componente ale produsului. Glaucom, hipertrofie de prostata, boli cardiace grave, hipertensiune, hipertiroidism, insuficienta renala grava. Nu se administreaza in timpul si/sau 2 saptamani succesiv dupa tratamentul cu antidepresive. Infectii tuberculoase, micotice si virale ale mucoaselor tratate.

Precautii

Folosirea prelungita a unui produs cu aplicare topica poate da loc la fenomene de sensibilizare. Pacientii cu boli cardiovasculare si in special la hipertensivii care folosesc decongestionante nazale trebuie din timp in timp sa consulte medicul.
Folosirea prelungita a preparatelor care contin vasoconstrictoare poate altera functionarea normala a mucoasei nazale si a sinusurilor paranazale ducand pana la dependenta de medicament. Repetarea aplicarii pe perioade lungi poate deveni periculoasa. Nu utilizati produsul in orice caz mai mult de 4 zile.

Mod de Administrare

Pentru pulverizari nazale 1-2 pufuri in fiecare de 3-4 ori pe zi.  Dupa folosire acoperiti capul de distributie cu capacelul, pentru asigurarea protectiei.