Centrum

Compozitie centrum

Centrum

Fosfat de calciu dibazic, oxid de magneziu, agent de ingrosare E460, E464, clorura de potasiu, vitamina C, polivinilpirolidona, nicotinamida, fumarat feros (II), vitamina E, pantotenat de calciu, oxid ce zinc, acid stearic, stearat de magneziu, dioxid de siliciu, sulfat de mangan, sulfat cupric, vitamina B6, vitamina B2, vitamina B1, beta-caroten, luteina, agent de emulsiliere E433, vitamina A, lactoza, acid foiic, biotina, clorura de crom (III), iodura de potasiu, selenat de sodiu, molibdat de sodiu, vitamina K1, vitamina D, vitamina B12, colorant E 110, E 171.

Actiune centrum

Centrum® cu Luteina contine toate vitaminele, mineralele si oligoelementele esentiale, intr-o formula completa de la A la Zinc, acum cu luteina, un antioxidant care ajuta la mentinerea unei vederi sanatoase. Luteina se gaseste in intreg organismul, dar este concentrata in retina. Ea filtreaza radiatiile solare nocive si, datorita activitatii sale antioxidante, poate ajuta la protejarea ochiului de actiunea daunatoare a radicalilor liberi.
Deoarece organismul nostru nu poate sa produca sau produce o cantitate insuficienta din acesti nutrienti, ei trebuie obtinuti prin alimentatie.

Un aport suficient al acestor nutrienti reprezinta o conditie esentiala pentru mentinerea starii de sanatate, pentru o viata activa si o stare de bine.

Un singur comprimat de Centrum® cu Luteina asigura necesarul zilnic de vitamine, minerale si oligoelemente esentiale atat pentru barbati, cat si pentru femei. in plus, Centrum® cu Luteina contine si anumite vitamine si oligoelemente cu rol de protectie (de exemplu beta-caroten, vitaminele. C, E si seleniu), asa-numii „antioxidanti” cu rol de protectie a organismului impotriva efectelor daunatoare ale radicalilor liberi, ce apar in mare masura ca urmare a poluarii intense a aerului, radiatiilor UV, fumatului, consumului crescut de alcool si a nutritiei dezechilibrate. Datele stiintifice recente au crescut interesul pentru utilizarea in viitor a antioxidantilor spre a fi folositi in intarzierea si prevenirea afectiunilor cronice.
Formula Centrum® cu Luteina contribuie la aprovizionarea continua a organismului cu aceste substante importante. Centrum® cu Luteina contine luteina FloraGLO™ pura, brevetata, care asigura o absorbtie mai usoara comparativ cu esterii luteinici.

Indicatii centrum

De ce sunt vitaminele si mineralele esentiale pentru noi?
Vitaminele sunt substante absolut esentiale pentru functionarea adecvata a organismului nostru. Studii stiintifice confirma in mod constant necesitatea tuturor vitaminelor in cantitati adecvate. Vitaminele ajuta metabolismul, contribuind la o stare buna de sanatate, reproducere, crestere si mentinere a unei bune forme fizice. Cele mai multe vitamine nu pot fi sintetizate in corpul uman si sunt obtinute din alimentatie. Ele nu au valoare energetica sau continut caloric ca atare.

Mineralele, ca si vitaminele, sunt componente esentiale pentru functionarea adecvata a organismului, ele reprezentand 4-5% din greutatea corporala. Se gasesc in oase, dinti si sunt constituenti importanti ai fibrelor musculare, celulelor nervoase, hormonilor, enzimelor si sangelui.

Deficitul de vitamine si minerale in organism, chiar si unul minimal, poate conduce, mai devreme sau mai tarziu, la tulburari ale starii de sanatate.

De ce avem nevoie de un supliment alimentar complet?
Mentinerea unei stari bune de sanatate necesita o alimentatie adecvata si echilibrata, ce depinde de alegerea potrivita si combinarea corecta a alimentelor. Suplimentele alimentare livreaza organismului nostru vitaminele si mineralele pe care, din anumite cauze, nu le primim prin dieta.

In mod obisnuit, cauzele sunt urmatoarele:
Metodele moderne de cultivare, prelucrare si conservare pot contribui la reducerea continutului de vitamine si minerale al alimentelor.
Este foarte dificil de controlat calitatea meselor servite in alta parte decat acasa (la birou, la restaurant, etc.). Vitaminele sensibile sunt distruse prin gatire sau depozitare necorespunzatoare.

Mod de administrare centrum

Cum sa luati Centrum® cu Luteina?
Un comprimat pe zi, pe o perioada indelungata, cu o cantitate suficienta de apa si fara a fi mestecat, preferabil dupa micul dejun. Un comprimat este suficient pentru asigurarea unui supliment alimentar dietei dumneavoastra, dar nu este un substituent pentru o alimentatie variata.
Nu depasiti doza zilnica recomandata!
Centrum® cu Luteina poate fi administrat la diabetici, fara a fi necesara calcularea unitatilor de paine (U.P).
Centrum® cu Luteina nu contine gluten.
Datorita invelisului sau, comprimatul este usor de inghitit.
Daca este necesar, comprimatul poate fi divizat.

DOZA ZILNICA RECOMANDATA (D.Z.R.)

Aceasta este cantitatea medie de vitamine si minerale care reprezinta aportul zilnic esential pentru majoritatea persoanelor sanatoase.

Substante active    Continut per comprimat     % din DZR
Luteina    250 pg    /
Vitamina A    2000 UI     100
Beta-caroten     2000 UI     100
Vitamina E     10 mg    100
Vitamina C     60 mg     100
Vitamina K1    0,03 mg     /
Vitamina B1     1,4 mg    100
Vitamina B2    1,6 mg     100
Vitamina B6     2 mg     100
Vitamina B12     1 µg     100
Vitamina D     200 UI     100
Biotina    0,15 mg     100
Acid folic    0,20 mg    100
Nicotinamida    18 mg    100
Acid pantotenic    3 mg     100
Calciu     162 mg    20
Fosfor     125 mg     16
Magneziu    100 mg    33,3
Potasiu     0,01 g    /
Clor    0,0363 g     /
Fier    14 mg     100
Iod     0,15 mg     100
Cupru    0,7 mg    /
Mangan    2,5 mg     /
Crom    0,025 mg     /
Molibden     0,025 mg     /
Seleniu     0,025 mg    /
Zinc     7,5 mg     50

D.Z.R.: Doza Zilnica Recomandata, in conformitate cu ghidul UE pentru valori nutritionale
/ nu exista recomandari UE

Pastrare:

Cum sa pastrati Centrum® cu Luteina?
Pastrati Centrum® cu Luteina in ambalajul original, la temperaturi sub 25°C, la loc uscat si ferit de lumina. Puneti capacul la loc dupa utilizare. A nu se lasa la indemana copiilor. A nu se utiliza dupa data de expirare.