Chemet

Compozitie Chemet

Capsule continand 100 mg si 350 mg succimer acid (cutie cu 50 buc.).

Actiune terapeutica Chemet

Chelatoral metalelor grele, el formeaza chelati solubili cu plumbul, mercurul, arsenicul si, in consecinta, creste eliminarea urinara a acestor metale grele.

Indicatii Chemet

Intoxicatia cu plumb, mercur, arsenic si thaliu, la adulti si copii.

Mod de administrare Chemet

Per os. In general, 350 mg de 3 ori/zi prima saptamana, apoi cate 350 mg dimineata si seara a II-a si a III-a saptamana, apoi pauza 2 saptamani. Tratamentul se desfasoara si se repeta conform recomandarii medicului si in concordanta cu rezultatele analizelor de laborator. Se impune verificarea concentratiei metalului in sange, pentru a se cunoaste evolutia redistributiei acestuia pe parcursul tratamentului.
Deasemenea, se recomanda ca in cursul tratamentului sa se verifice numarul elementelor figurate, transaminazele serice. Se va urmari o foarte buna hidratare a pacientilor in cursul tratamentului.

Contraindicatii Chemet

Alergie la produs. Nu se recomanda utilizarea produsului pentru profilaxia intoxicatiei cu metale grele si fara a se identifica surse la care este expus organismul.

Reactii adverse Chemet

Pot aparea reactii alergice, tulburari gastro-intestinale (greata, epigastralgii), crestere tranzitorie a transaminazelor serice.