Ciclobarbital

Compozitie Ciclobarbital

1 comprimat contine 200 mg ciclobarbital – sare de calciu.

Actiune terapeutica Ciclobarbital

Sedativ si hipnotic cu actiune relativ rapida si de scurta durata (efectul se mentine 3-5 ore); inductor enzimatic (mai slab decat fenobarbital).

Indicatii Ciclobarbital

Insomnii de diverse cauze (pentru inducerea somnului), hiperexcitatie nervoasa; sedare pre- si postoperatorie.

Mod de administrare Ciclobarbital

Adulti:1/2 -2 comprimate (100-400 mg) la culcare ca hipnotic, 1/4-1/2 comprimat de 3-4 ori/zi ca sedativ; copii (peste 5 ani): 1/4-3/4 comprimat (dupa varsta).

Contraindicatii Ciclobarbital

Alergie sau intoleranta la barbiturice, porfirie hepatica acuta, insuficienta respiratorie, insuficienta hepatica si insuficienta renala avansata, leziuni miocardice grave, dureri rebele, alcoolism sau dependenta medicamentoasa in antecedente.

Precautii Ciclobarbital

Prudenta la batrani si la copii.
Sarcina si alaptare: Se administreaza cu prudenta la femeile insarcinate si in perioada de alaptare.
Efecte asupra capacitatii de conducere auto sau de exploatare a altor masini Se evita administrarea ciclobarbitalului la conducatorii auto si la persoanele cu profesii ce impun performante psihomotorii riguroase.

Reactii adverse Ciclobarbital

Oboseala, diminuarea performantelor psihomotorii, ameteli, rar agitatie si stare confuziva, eruptii cutanate alergice; dozele mari si folosirea timp indelungat pot determina toleranta si dependenta, tulburari de somn (modifica modelul fiziologic de somn) si tulburari psihice.