Dictionar medicamente litera C

Cisrelax

Compozitie Cisrelax

Comprimate continand 200 mg emepronium bromidum .

Actiune terapeutica Cisrelax

Parasimpatolitic, actionand ca antagonist competitiv al acetilcolinei. Cisrelax blocheaza actiunea acetilcolinei si exercita efect anticolinergic selectiv pe musculatura neteda a vezicii urinare. Prin reducerea contractiei musculaturii netede a vezicii urinare, Cisrelax creste capacitatea acesteia si scade presiunea de descarcare. In acest fel, prelungeste intervalul in care impulsurile de evacuare sunt inhibate si, in consecinta, reduce frecventa urinarii. Efectul se manifesta la persoanele cu descarcare vezicala voluntara sau involuntara. Produsul nu traverseaza bariera hematoencefalica si nu produce modificari in functionarea sistemului nervos central. Produsul nu trece prin bariera placentara.

Indicatii Cisrelax

Polakiurie sau incontinenta urinara (la persoane varstnice, in afectiuni neurologice ale vezicii urinare, in chirurgia vezicii urinare si a prostatei, dupa radioterapia afectarii maligne a vezicii urinare). Poliakiurie si tenesme in cursul cistitei acute sau cronice.

Mod de administrare Cisrelax

In general, doza pentru adulti este de 600 mg pe zi, 1-2 comprimate de 3 ori pe zi. Pacientilor cu incontinenta urinara, cu polakiurie nocturnali se vor administra 1-4 comprimate inainte de culcare.

Contraindicatii Cisrelax

Stadii avansate ale hipertrofiei de prostata, cu vezica urinara atona si cantitate mare de urina reziduala, atonie gastrica.

Reactii adverse Cisrelax

Rar pot aparea: senzatie de gura uscata, tulburari de acomodare si tahicardie.
Atentie! Se impun precautii la pacientii cu glaucom, ileus, in cursul hemoragiilor digestive, pilorospasm, obstructii la nivelul tractului urinar inferior si in sarcina.