Dictionar medicamente litera C

Colposeptine

Compozitie Colposeptine

Clorchinaldol 20 mg/cp. Promestrien 10 mg/cp. Excipienti: acid boric, lauril sulfat de sodiu, stearat de magneziu, lactoza, avicel.

Actiune terapeutica Colposeptine

Clorchinaldolul este un antiseptic bacteriostatic cu spectru larg. Promestrien exercita efecte estrogenice locale la nivelul mucoasei tractului genital feminin, refacand troficitatea. Regenereaza celulele superficiale ale epiteliului vaginal, bogate in glicogen. Acesta din urma serveste ca substrat florei lactice, concura la restabilirea PH-ului fiziologic al vaginului si evita astfel recidivele infectioase. Promestrien trebuie sa fie folosit local si nu antreneaza astfel nici o actiune de tip estrogenic la distanta la nivelul organelor estrogeno-sensibile: uter,san, hipofiza.

Indicatii Colposeptine

Leucoree de toate etiologiile, cu exceptia leucoreei de origine gonococica.

Mod de administrare Colposeptine

Un comprimat ginecologic dimineata si seara, timp de 9 zile, chiar si in perioada menstruatiei. Se poate prescrie si femeilor insarcinate. A nu se inghiti.

Contraindicatii Colposeptine

Desi nu a fost observat nici un efect sistemic dupa administrarea acestui produs, este totusi recomandat, ca masura de prudenta, sa nu se utilizeze in caz de antecedente de cancer estrogeno-dependent.