Procto.ro – Ghid de sanatate si medicina

Complicatii ale chirurgiei hemoroidale

Complicatii ale chirurgiei hemoroidale
august 18
00:21 2011

Complicatiile timpurii includ:

1) Durere severa postoperativa ce dureaza 2-3 saptamani. Aceasta se datoreaza inciziilor in anus si litigarii vasculare.

2) Infectii ale ranilor nu sunt comune dupa chirurgia hemoroidala. Abcesul apare in mai putin de 1% din cazuri. Infectiile necrotizate severe sunt rare.
3) Sangerarea postoperativa.

4) Umflarea podurilor pielii.

5) Nestapanire majora pe termen scurt.

6) Urinare dificila. Ce poate duce la retentie urinara, infectie a tractului urinar ce poate apare la aproximativ 5% din pacienti dupa chirurgia anorectala. Limitarea fluidelor postoperatorii poate reduce nevoia de cauterizarii (de la 15 la mai putin de 4% intr-un studiu).

Complicatiile tarzii includ:

1) stenoza anala.

2) Probleme ale pielii.

3) Recidiva.

4) Fisura anala.

5) incontinenta minora.

6) Impactul fecal dupa o hemoroidectomie este asociat cu durere postoperativa si folosire de calmante. Multi doctori recomanda stimulenti laxativi sau orice poate inmuia scaunul pentru a preveni aceasta problema. Se poate cere indepartarea impactului sub anestezie.

7) Hemoragii intarziate datorate probabil incretirii vasculare ce se dezvolta la 1 – 2% din pacienti. Apare de obicei dupa 7 – 16 zile postoperatorii. Nici un tratament specific nu are efect in prevenirea acestei complicatii, care necesita intoarcerea in sala de operatie pentru una sau mai multe suturi.

About Author

Proctolog

Proctolog

Related Articles

banner hemoroizi

Ramanem conectati

    facebook     twitter     youtube     google+     rss
banner varice