Hemoroizi

Complicatii ale chirurgiei hemoroidale

Complicatiile timpurii includ:

1) Durere severa postoperativa ce dureaza 2-3 saptamani. Aceasta se datoreaza inciziilor in anus si litigarii vasculare.

2) Infectii ale ranilor nu sunt comune dupa chirurgia hemoroidala. Abcesul apare in mai putin de 1% din cazuri. Infectiile necrotizate severe sunt rare.
3) Sangerarea postoperativa.

4) Umflarea podurilor pielii.

5) Nestapanire majora pe termen scurt.

6) Urinare dificila. Ce poate duce la retentie urinara, infectie a tractului urinar ce poate apare la aproximativ 5% din pacienti dupa chirurgia anorectala. Limitarea fluidelor postoperatorii poate reduce nevoia de cauterizarii (de la 15 la mai putin de 4% intr-un studiu).

Complicatiile tarzii includ:

1) stenoza anala.

2) Probleme ale pielii.

3) Recidiva.

4) Fisura anala.

5) incontinenta minora.

6) Impactul fecal dupa o hemoroidectomie este asociat cu durere postoperativa si folosire de calmante. Multi doctori recomanda stimulenti laxativi sau orice poate inmuia scaunul pentru a preveni aceasta problema. Se poate cere indepartarea impactului sub anestezie.

7) Hemoragii intarziate datorate probabil incretirii vasculare ce se dezvolta la 1 – 2% din pacienti. Apare de obicei dupa 7 – 16 zile postoperatorii. Nici un tratament specific nu are efect in prevenirea acestei complicatii, care necesita intoarcerea in sala de operatie pentru una sau mai multe suturi.