Cum le poti veni de hac hemoroizilor

În primul rând, trebuie încercat cu o serie de măsuri privind sistemul de viaţă, astfel încât să se evite cât mai mult să nu intervină chirurgul. Astfel, omul cu hemoroizi trebuie să elimine constipaţia. Cum? Pur şi simplu mâncând cât mai multe legume şi fructe bogate în fibre nedigerabile. De asemenea, el trebuie să bea multe lichide, aproximativ 2,5 litri pe zi.

Cum le poti veni de hac hemoroizilor

Nu trebuie să apeleze la laxative puternice, ci la laxative uşoare precum ceaiurile, uleiurile de parafină etc. De asemenea, persoana cu hemoroizi trebuie să se ferească de alimentele iritante, prea condimentate, prea sărate şi să evite alcoolurile tari. Tratamentul local cu supozitoare şi unguente, din păcate, nu şi-a prea dovedit utilitatea. Supozitoarele se duc prea sus, unguentele liniştesc doar inflamaţia locală. Continuă explicarea tratamentelor în boala hemoroidală medicul primar Aurel Tone, unul dintre chirurgii importanţi din echipa renumitului profesor doctor Irinel Popescu, şeful Clinicii de Transplant Hepatic din cadrul Institutului Clinic Fundeni.

Există intervenţii nechirurgicale. Dintre acestea, cea mai des utilizată este ligaturarea cu benzi elastice. Se aspiră cu ajutorul unui dispozitiv un hemoroid şi se leagă la bază cu inele de cauciuc, astfel încât el nu va mai fi irigat cu sânge, se va usca şi va cădea. Pe şedinţă nu se acţionează decât la legarea unui singur hemoroid şi după două-trei săptămâni se acţionează asupra altui hemoroid, spune specialistul nostru, medicul Aurel Tone.

Intervenţia se face fără internare şi nu este dureroasă, produce doar o jenă. Mai există şi procedeul de fotocoagulare cu raze infraroşii, fixându-se astfel vasele şi mucoasa de zona musculară a anusului.

Altă metodă prin care se poate veni de hac acestei suferinţe este sclerozarea hemoroidului, ca să devină fibros şi să se lipească de peretele anusului. Hemoroizii se pot distruge şi cu laser, dar aparatura este scumpă, ne avertizează medicul Aurel Tone. Dar costisitoare este şi chirurgia prin frig, îngheţându-se hemoroizii. Când hemoroizii produc prea multe recidive şi sunt voluminoşi, se face şi intervenţia chirurgicală clasică. Dar asta numai în 6% dintre  cazuri este aplicabilă.

UN:F

One thought on “Cum le poti veni de hac hemoroizilor

 • 09/02/2009 la 12:17
  Permalink

  Vreau sa fac o precizare : HEMOROIZII NU SE VINDECA DE LA SINE, cu alte cuvinte remediile medicamentoase, fie ele unguente, supozitoare, tablete, etc AMELIOREAZA simptomele pana la disparitie, dar NU VINDECA hemoroizii. Acestia sunt dilatatii venoase in canalul anal, ce sunt zilnic traumatizate prin efectul de piston al defecatiei, ca urmare tesutul elastic din peretii acestor vene va suferi oricum o alungire, asa incat pe termen lung masele hemoroidale au oricum tendinta de a prolaba.
  Iata de ce tratamentul curativ presupune excizia acestor mase hemoroidale, care poate fi facuta operator sau nechirurgical, in functie de situatie.
  Tratamentele neoperatorii, bine cunoscute si consacrate in tarile civilizate, aplicate si la noi de peste 10 ani , sunt de preferat, asa incat pacientul sa nu ajunga intr-un stadiu ce nu mai permite decat un tratament chirurgical.
  Pe baza si a experientei personale, va recomand un consult la un medic de specialitate- chirurg proctolog, pentru a putea beneficia din timp de avantajele tratamentului neoperator

Comentariile sunt închise.