Dermozol. Prospect Dermozol

Indicatii terapeutice Dermozol

  • Micoze ale pliurilor cutanate: intertrigo submamar, interdigital, etc.
  • Micoze unghiale: onixis, perionixis.
  • Dermatofitii ale pielii glabre.
  • Intertrigo genital si crural.
  • Pitiriazis versicolor.
  • Eritrasma.
  • Dermoepidermite infectioase provocate de bacterii gram-pozitiv.

Contraindicatii Dermozol

Hipersensibilitatela miconazol, la alti derivati de imidazol sau la oricare dintre excipientii produsului.

Precautii Dermozol

In timpul tratamentului cu Dermozol se recomanda evitarea contactului cu ochii.Trebuie evitata utilizarea sapunurilor cu pH acid, deoarece acestea favorizeaza multiplicarea Candida. Aplicarea pe leziuni cutanate sau pe suprafata mare poate determina efecte sistemice, datorita cresterii absorbtiei.

Interactiuni

Pina in prezent nu se cunosc.
Copii: Aplicarea la sugar (datorita raportului suprafata corporala/greutate si efectul ocluziv al scutecelor) poate determina efecte sistemice, datorita cresterii absorbtiei.

Sarcina si alaptarea

Dermozol se poate utiliza in timpul sarcinii si alaptarii, deoarece absorbtia sistemica a miconazolului este neglijabila. Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Dermozol nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze si mod de administrare Dermozol

Micoze ale pliurilor cutanate, dermatofitii ale pielii glabre, intertrigo genital si crural, pitiriazis versicolor, eritrasma, dermoepidermite infectioase- la nivelul regiunii afectate se aplica o mica cantitate de gel si se maseaza usor, pina la absorbtia cutanata completa. Gelul se aplica de 2 ori pe zi, zilnic, pina la vindecare.
Micoze unghiale- Gelul se aplica o data pe zi la nivelul unghiei afectate; dupa aplicare, zona respectiva se acopera cu pansament ocluziv. Unghiile trebuie taiate scurt, la intervale regulate, iar tratamentul cu Dermozol trebuie continuat pina la cresterea unghiei sanatoase.

Reactii adverse Dermozol

Datorita absorbtiei sistemice foarte mici, in timpul tratamentului cu Dermozol nu exista risc de reactii adverse sistemice.
In timpul utilizarii Dermozol pot sa apara reactii cutanate locale, cum sunt senzatie de arsura, rareori prurit si eritem, care de regula nu necesita intreruperea tratamentului.

Supradozaj Dermozol

Pina in prezent nu s-au raporta cazuri de supradozaj dupa aplicarea locala de miconazol.