Dictionar medicamente litera D

Doxivenil

Compozitie Doxivenil

Gelul / crema contin: Principii active: dobesilat de calciu – 2% si heparinoid (hydrodextransulfat de potasiu) – 2%. Excipienti: conservanti (E 202, formaldehid bisulfit de sodiu), aromatizanti.

Actiune terapeutica Doxivenil

Dobesilatul de calciu actioneaza pe de o parte asupra peretilor capilarelor normalizandu-le functiile fiziologice perturbate – permeabilitatea crescuta si rezistenta diminuata – si pe de alta parte la nivelul anumitor reactii ale procesului inflamator. Dobesilatul de calciu poseda si un efect antitrombotic. Hydrodextran sulfatul de potasiu este un heparinoid de sinteza care poseda proprietati antitrombotice si antiinflamatorii. Substantele active din Doxivenil actioneaza asupra edemelor si simptomelor legate de insuficienta venoasa cronica sau de traumatisme. Doxivenil gel dupa utilizare lasa o senzatie locala placuta, invioratoare. Doxivenil crema este recomandat in special persoanelor cu pielea uscata.

Indicatii Doxivenil

Insuficienta venoasa cronica: picioare grele si dureroase, crampe, edeme, cordon varicos dureros, sindrom posttrombotic, tromboflebite superficiale.
Inflamatii postoperatorii: dupa interventii pe varice sau injectii sclerozante. Induratii ale traiectelor venoase dupa injectie intravenoasa sau perfuzie.
Inflamatii posttraumatice: hematoame, entorse, luxatii, contuzii multiple.

Mod de administrare Doxivenil

Se aplica gelul sau crema de 2-3 ori pe zi pe suprafetele afectate, masand usor pana la penetrarea completa.

Contraindicatii Doxivenil

Hipersensibilitate fata de componentii din Doxivenil, tendinta la hemoragii, trombocitopenie.

Precautii Doxivenil

Doxivenil gel/crema nu trebuie sa fie aplicat pe mucoase, pe plagi deschise sau pe focare infectioase in timpul procesului purulent. Trebuie evitat contactul cu conjunctiva, ca si masajul in cazul afectiunilor tromboembolice.

Sarcina si alaptare Doxivenil

Studiile efectuate pe animale sau la femeile insarcinate nu au evidentiat ca principiile active din Doxivenil traverseaza bariera placentara sau trec in laptele matern.

Reactii adverse Doxivenil

Rar eritem, rubefactie. Daca este cazul se intrerupe tratamentul.