E-MOX

Indicatii E-MOX

E-MOX este indicat în infectii cu germeni sensibili la amoxicilina: Infectii respiratorii: pneumonie, bronsita, bronho-pneumonie, abces pulmonar. Afectiuni ORL: otita, sinuzita, amigdalita, faringita, laringita. Infectii genito-urinare: cistite, pielonefrite, uretrite, gonoree. Infectii dermatologice, ale oaselor si tesuturilor moi, erizipel, celulite, limfangite.

Contraindicatii E-MOX

Hipersensibilitate cunoscuta la produs (eventual penicilina sau cefalosporine), mononucleoza infectioasa.

Reactii adverse E-MOX

Rareori tulburari gastrointestinale (diaree). Reactii de hipersensibilizare sub forma de rush cutanat, eozinofilie, dermatita exfoliativa.

Compozitie E-MOX

Capsule continând 500 mg amoxicilina (sub forma de trihidrat). Pulbere pentru suspensie orala continând 250 mg/5 ml amoxicilina (sub forma de trihidrat).

Actiune E-MOX

E-MOX este o penicilina de semisinteza cu spectru larg de actiune, cuprinzând atât germeni grampozitivi cât si germeni gramnegativi. E-MOX este bine tolerat chiar si în doze mari.

Administrare E-MOX

Adulti si copii peste 40 kg: în infectii moderate sau severe 250 – 500 mg la interval de 8 ore; în infectiile foarte severe 1 000 mg la interval de 8 ore. Sugari si copii sub 40 kg: 1 – 2 lingurite 5 – 10 ml de suspensie la interval de 8 ore, functie de vârsta si gravitatea infectiei. Nota: Tratamentul se va continua înca 48 – 72 ore dupa disparitia semnelor de infectie bacteriana. Prepararea suspensiei de E-MOX se face adaugând apa fiarta si racita peste pulbere pâna la semnul indicat pe flacon; se obtine astfel o suspensie continând 250 mg/ 5 ml.