Dictionar medicamente litera E

Emadine

Indicatii Emadine

EMADINE este un medicament utilizat pentru tratarea conjuctivitei alergice sezoniere (afectiunilor alergice ale ochiului). Acest medicament actioneaza prin reducerea intensitatii reactiei alergice.
Conjunctivita alergica. Anumite substante (alergeni) cum sunt polenurile, praful din casa sau blana animalelor pot determina reactii alergice care duc la aparitia de mâncarime, roseata si inflamatie a suprafetei oculare.

Contraindicatii Emadine

Daca sunteti alergic la emedastina sau la oricare dintre celelalte componente.
Cereti sfatul medicului dumneavoastra.
Nu administrati EMADINE copiilor cu vârsta sub 3 ani.
Nu se recomanda utilizarea EMADINE la pacienti cu vârsta peste 65 ani, deoarece nu s-au efectuat studii clinice la acest grup de vârsta.
Nu se recomanda utilizarea EMADINE la pacienti cu afectiuni renale sau hepatice.

Interactiuni medicamentoase

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati (sau ati luat recent) orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Sarcina si alaptarea

Daca sunteti gravida, sau exista posibilitatea de a ramâne gravida, daca alaptati: Adresati-va medicului dumneavoastra pentru recomandari.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Vederea se poate  incetosa pentru o perioada dupa ce ati utilizat EMADINE. Nu conduceti vehicule si nu folositi utilaje pâna ce vederea dumneavoastra se limpezeste.

Informatii importante despre unele componente ale EMADINE

Un conservant din componenta EMADINE (clorura de benzalconiu) poate produce iritatie oculara si se stie ca produce modificarea culorii lentilelor de contact moi. Prin urmare, nu utilizati picaturile EMADINE  in timp ce purtati lentilele de contact. Asteptati 15 minute dupa ce ati utilizat picaturile  inainte de a va pune la loc lentilele de contact.

Mod de administrare

Utilizati  intotdeauna EMADINE exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Adulti si copii cu vârsta peste 3 ani: O picatura  in ochi, de doua ori pe zi.
Utilizati aceasta doza doar  in cazul  in care medicul dumneavoastra nu v-a sfatuit sa procedati altfel.
Utilizati medicamentul atâta timp cât medicul dumneavoastra v-a recomandat sa o faceti. Administrati picaturile  in ambii ochi doar daca medicul dumneavoastra v-a recomandat sa o faceti.
Utilizati EMADINE numai ca picaturi de pus  in ochi.
Luati flaconul de EMADINE si o oglinda.
Spalati-va pe mâini.
Luati flaconul si desfaceti capacul prin rasucire.
Tineti flaconul  intre degetul mare si cel mijlociu, cu vârful  in jos.
Lasati capul pe spate. Trageti pleoapa  in jos cu ajutorul unui deget curat, pâna când se formeaza un ,,buzunar”  intre pleoapa si ochi. Picatura va cadea aici.
Aduceti vârful flaconului aproape de ochi. Va puteti ajuta si de oglinda.
Nu atingeti vârful picuratorului de ochi, pleoape, suprafetele  inconjuratoare sau de alte suprafete. Aceasta poate infecta picaturile ramase  in flacon.
Apasati usor la nivelul bazei flaconului, pentru a elibera o picatura de EMADINE o data.
Nu strângeti flaconul, acesta este realizat astfel  incât sa fie necesara doar o apasare usoara la nivelul bazei acestuia.
Daca utilizati picaturile pentru tratamentul ambilor ochi, repetati acesti pasi si pentru celalalt ochi.
Imediat dupa utilizare, puneti capacul flaconului la loc si  insurubati-l strâns.
Daca ati  inghitit sau v-ati injectat din greseala EMADINE, adresati-va imediat unui medic.  in astfel de situatii, EMADINE poate afecta ritmul  in care bate inima dumneavoastra.
Daca o picatura nu ajunge  in ochi,  incercati din nou.
Daca v-ati administrat prea mult medicament  in ochi, clatiti-va de preferat cu solutie salina sterila sau, daca aceasta nu este disponibila, cu apa calda. Nu va mai administrati alta picatura  inaintea celei care urmeaza  in mod obisnuit.
Daca ati uitat sa utilizati EMADINE, puneti  in ochi o picatura imediat ce v-ati adus aminte si apoi urmati tratamentul obisnuit. Nu utilizati o doza dubla pentru a compensa dozele uitate.
Daca utilizati si alte picaturi de pus  in ochi, asteptati cel putin 10 minute  intre administrarea EMADINE si a celuilalt medicament.

Reactii adverse Emadine

Ca toate medicamentele, EMADINE poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Acestea pot fi neplacute, dar majoritatea dispar repede.
Puteti continua sa utilizati picaturile  in masura  in care reactiile nu sunt grave, Daca aveti motive de  ingrijorare, discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul.
Reactii adverse frecvente
(afecteaza 1 pâna la 10 din 100 de utilizatori)
Reactii la nivelul ochiului: durere de ochi, iritatie oculara, vedere neclara, coloratie corneana, uscarea ochilor, mâncarimi  in ochi,  inrosirea ochiului
Reactii adverse generale: durere de cap
Reactii adverse mai putin frecvente
(afecteaza 1 pâna la 10 din 1.000 de utilizatori)
Efecte la nivelul ochiului: tulburare corneana, senzatii anormale  in ochi, lacrimare mai abundenta, ochi obositi
Reactii adverse generale: dificultati cu somnul, durere de cap de cauza sinusala, gust rau  in gura, eruptii pe piele.
Frecventa necunoscuta
(frecventa nu poate fi estimata din datele existente)
Reactii adverse generale: cresterea freventei batailor inimii.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata  in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.