Dictionar medicamente litera E

Enbecin

Compozitie Enbecin

100 g unguent Enbecin contine:
bacitracina         50.000 UI
neomicina sulfat         330.000 UI
100 g spray Enbecin contine:
bacitracina         6.250 UI
neomicina sulfat         82.500 UI

Actiune terapeutica Enbecin

Actiunea medicamentului se bazeaza pe efectul sinergic bactericid al neomicinei si bacitracinei, cu un vast spectru antimicrobian in majoritatea infectiilor locale cu germeni Gram negativi si Gram pozitivi . Aplicat local, ENBECIN-ul va fi absorbit aproape in intregime, fara actiune sistemica.

Indicatii terapeutice Enbecin

Dermatologie: Piodermite (impetigo), foliculite, dermatite de origini diverse (eczema vulgara, dermatita seboreica), ulceratii cutanate de diverse etiologii (tumori ulcerate, ulceratii cutanate din insuficiente circulatorii), eritrasma, dermatite bacteriene (ectima gangrenosum, antrax), prevenirea suprainfectiilor in herpes simplex, Zona Zoster, intepaturi de insecte.
Oftalmologie: blefarita, dacriocistita, conjunctivita acuta, ulcer cornean, cheratoconjunctivita, blefaroconjunctivita, orjelet.
ORL: infectii cutanate ale pavilionului, otite externe.
Chirurgie: profilaxia arsurilor, plagilor postoperatorii, posttraumatice si tratamentul plagilor si arsurilor infectate, pe suprafete reduse de piele.

Mod de administrare Enbecin

Unguent: Infectii cutanat- Se aplica local, in strat subtire de 2 – 5 ori / zi.
Infectiile ochiului: Se aplica de 2 – 3ori / zi , in strat subtire pe pleoapa inferioara sau pe conjunctiva.
Spray: Infectii cutanate: Se pulverizeaza local, de 2 – 3 ori / zi, de la o distanta de 20 – 25 cm. Se va agita flaconul inainte de utilizare.

Efecte secundare Enbecin

Rar pot apare reactii de hipersensibilitate la substantele active componente.

Contraindicatii Enbecin

Hipersensibilitate la neomicina, bacitracina.

Avertisment

Nu se va folosi timp indelungat si pe suprafete intinse ale pielii. Se va tine cont de faptul ca si aplicarea locala a bacitracinei si neomicinei poate produce reactii alergice grave, chiar soc anafilactic.

Prezentare Enbecin

Tub cu 5 g unguent oftalmic
Spray 200 g.