Dictionar medicamente litera E

Enterol

Compozitie Enterol

Enterol

Fiecare plic Enterol sau capsula contine: Pulbere liofilizata de Saccharomyces boulardii 282,5 mg (corespunzator la 250 mg drojdie si 32,5 mg lactoza).

Actiune terapeutica Enterol

Antidiareic de origine biologica. Saccharomyces boulardii este o drojdie rezistenta la actiunea sucurilor gastric si intestinal, a antibioticelor si a sulfamidelor. Studiile farmacologice experimentale au aratat ca Sacharomices boulardii: inhiba in vitro si in vivo dezvoltarea Candidei albicans; stimuleaza sistemul imunitar in cazul infectiilo rexperimentale; sintetizeaza vitamine din grupul B: vitamina B1, vitamina B2, acid pantotenic, vitamina B6, acid nicotinic, care pot fi utilizate de organism; produce o crestere semnificativa a dizaharidazelor.

Indicatii Enterol

Tratamentul diareei acute infectioase la adulti si copii. Tratamentul si prevenirea complicatiilor digestive ale terapiei cu antibiotice: diaree, colita, candidoza. Tratament asociat (vancomicinei si metronidazolului) in prevenirea recurentei infectiei cu Clostridium difficile. Prevenirea diareei asociate alimentatiei enterale cu debit continuu. Tratamentul sindromului de colon iritabil.

Mod de administrare Enterol

Adulti: 1 – 2 plicuri sau capsule pe zi.
Copii :1 plic sau o capsula pe zi.
Aceste doze pot fi marite cu avizul medicului, daca nu exista contraindicatii. Enterol se administreaza pe cale orala. Poate fi administrat in orice moment al zilei, dar pentru a obtine un efect foarte rapid se recomanda evitarea perioadelor de digestie. Totusi se poate administra si simultan cu doza de antibiotic, indiferent de momentul administrarii acestuia.
Enterol 250 nu trebuie amestecat cu lichide prea calde sau care contin alcool.
Capsule: inghititi fiecare capsula cu mult lichid.
Plicuri: goliti continutul plicului in putina apa (eventual indulcita cu zahar) sau in alt lichid, sau chiar in hrana, amestecati si inghititi. Prezentarea sub forma de plicuri este adaptata sugarilor sau alimentatiei enterale cu debit continuu.
Sugari-  Goliti continutul plicului in hrana sugarului – aceasta nu trebuie sa fie prea fierbinte.
Alimentatie enterala cu debit continuu: adaugati medicamentul in solutia nutritiva, in timpul prepararii acesteia. Solutia astfel obtinuta se poate conserva timp de cateva zile la +4 grade C.

Reactii adverse Enterol

Diferitele studii clinice si experienta clinica obtinuta dupa introducerea produsului in terapeutica nu au evidentiat efecte adverse atribuibile in mod regulat Enterol-ului 250. Totusi, au fost raportate unele tulburari epigastrice si meteorism abdominal, care, insa, nu implica intreruperea tratamentului.

Interactiuni

Fiind o levura, Saccharomyces boulardii este sensibil la antibioticele antifungice si la unii derivati de chinoleina.