Erectie Dureroasa

Erectia penisului independenta de orice libido, dureroasa, cu durata de cel putin doua ore si care nu ajunge la ejaculare. Priapismul este cauzat de o insuficienta a drenarii sangelui care umple corpii cavernosi, mentinand penisul in erectie.

Priapismul poate fi cauzat de diferiti factori, psihici sau medicamentosi, de injectarea intravenoasa a unei prea mari doze de medicamente destinate provocarii unei erectii sau de unele boli.
Spre deosebire de ceea ce se intampla in cazul unei erectii fiziologice, glandul nu este umflat si ramane moale.
Tratamentul priaprismului constituie o urgenta, deoarece priapismul poate antrena o impotenta definitiva prin fibroza corpilor cavernosi, care-si pierd elasticitatea si consta in injectarea de medicamente care sa permita o vasodilatatie locala in corpii intracavernosi, in evacuarea prin punctie a sangelui care s-a acumulat aici sau in realizarea pe cale chirurgicala a unei comunicari intre corpii cavernosi si sistemul venos penian.

Testele de baza includ: hemoleucograma, VSH, sumar de urina, urocultura, coagulograma, biochimia si electroforeza proteinelor serice. Se recomanda consultatia unui urolog.
Daca exista semne neurologice se poate face RMN cerebral sau spinal la un nivel probabil al leziunii.
Se recomanda consultatia prealabila a unui neurolog.
Pentru diagnosticul sclerozei multiple sau neurosifilisului este necesara punctia spinala.