Estradurin

Indicatii Estradurin

Barbati: Tratamentul cancerului de prostata. Femei: Terapie de substitutie, tulburari ale menopauzei.

Contraindicatii Estradurin

Hipersensibilitate la compusi. Insuficienta serioasa a functiei hepatice si/sau icter (sindroamele Dubin-Johnson si Rotor, anemia celulelor în secera). Tulburari active tromboembolice. Tulburari ale metabolismului lipidic. Sângerari în timpul menopauzei. Tumori confirmate sau suspiciune de tumori hormonodependente uterine, ovariene sau mamare. Endometrioza. Sarcina. Otoscleroza agravata de sarcini anterioare.

Precautii Estradurin

Se recomanda precautie la pacientii afectati de boli cardiovasculare, diabet, hipertensiune, otoscleroza, scleroza multipla, epilepsie, porfirie sau cei ce au predispozitie la tromboza sau edeme. Efecte hepatotoxice serioase nu au fost observate, totusi, ca în toate terapiile cu estrogeni, se vor monitoriza regulat parametrii hepatici. Tratamentul va fi imediat suspendat în urmatoarele situatii: 1. 6 saptamâni înaintea interventiei chirurgicale sau a unei mobilizari prelungite (cum ar fi accident); 2. sarcina; 3. cefalee pronuntata inuzuala sau migrena ce apare pentru prima data; 4. aparitie brusca a tulburarilor de vedere; 5. flebite, tromboembolism; 6. hepatita colestatica; 7. crestere semnificativa a tensiunii arteriale.

Reactii adverse Estradurin

În tratamentul cu Estradurin, ca si în celelalte tratamente cu estrogeni pot aparea urmatoarele reactii adverse: tulburari gastrice, voma, crestere în greutate, retentie hidrica si de sodiu, sângerari uterine dupa menopauza, ginecomastie. Toleranta la Estradurin este în general buna. Nu s-au observat în timpul tratamentului greata sau voma.

Compozitie Estradurin

Fiecare fiola contine: fosfat de poliestradiol 80 mg, nicotinamida 40 mg, hidroclorid de mepivacaina 5 mg, fosfat de sodiu, hidroxid de sodiu. Fiecare fiola de solvent contine: apa distilata pentru injectii 2 ml.

Actiune Estradurin

Mecanism de actiune: Estradurin este un preparat estrogenic polimerizat, solubil în apa, cu un efect hormonal prelungit. Estradurin este compus dintr-o serie de molecule de 17 – estradiol, hormonul folicular natural, polimerizat prin introducerea radicalilor fosforici. Actiunea prelungita a Estradurinului este atribuita scindarii lente progresive a polimerului de catre fosfataze in vivo. Dat fiind ca Estradurin are un efect inhibitor pe fosfataze, aceasta scindare este foarte lenta, asigurând o activitate estrogenica sustinuta pentru mai mult de 4 saptamâni dupa o singura injectie.

Administrare Estradurin

Cancerul de prostata: 80-160 mg i.m. la 4 saptamâni pentru primele 2-3 luni, dupa aceea, doza putând fi redusa la 40-80 mg pe luna. Terapia de substitutie: 40 mg i.m. la 4 saptamâni. Tulburari ale menopauzei: 40-80 mg i.m. Doza poate fi repetata când simptomele reapar.