Flogofenac

Actiune terapeutica Flogofenac

Flogofenac

Flogofenac gel este un preparat antiinflamator si analgezic pentru uz extern. Contine o cantitate de principiu activ echivalenta cu 1% diclofenac sodic. Flogofenac gel se absoarbe in piele prin masare usoara si, datorita continutului sau in apa si alcool, exercita un efect relaxant. In afectiunile de origine traumatica sau reumatismale, proprietatile antiinflamatoare si analgezice ale Flogofenacului gel determina un raspuns clinic semnificativ care se traduce prin diminuarea tumefactiei si a durerii. Durerile la presiune sau la miscare sunt, si ele, sensibil diminuate.

Indicatii Flogofenac

Flogofenac gel este indicat in tratamentul durerilor si inflamatiilor de origine reumatismala sau traumatica ale articulatiilor, musculaturii, tendoanelor sau ligamentelor.

Mod de administrare Flogofenac

Numai pe suprafetele interesate, dureroase, se aplica, prin frictionare usoara, de 3-4 ori pe zi 2-4 g Flogofenac gel.

Contraindicatii Flogofenac

Sensibilitate la diclofenac, acid acetilsalicilic si alte antiinflamatoare nonsteroidiene, la propilenglicol si izopropanol.

Precautii Flogofenac

Flogofenac gel nu se aplica decat pe suprafetele de epiderma integra, evitand zonele cu plagi sau escoriatii, zona oculara sau mucoasele. Se aplica numai extern.

Flogofenac in sarcina si alaptare

Ca si alte antiinflamatoare nesteroidiene (FANS), Flogofenac gel nu este recomandat in caz de sarcina si in perioada de alaptare.

Reactii adverse Flogofenac

In mod obisnuit, Flogofenac gel este bine tolerat. Totusi, uneori, pot aparea eruptii cutanate, senzatie de mancarime sau usturime a pielii. Daca aplicarea Flogofenac gel se practica timp indelungat, nu este exclusa aparitia efectelor secundare sistemice, caz in care trebuie consultat medicul.