Dictionar medicamente litera F

Flumetol

Forma de prezentare Flumetol

Unguent oftalmic 0,1%;

Indicatii Flumetol

Afectiuni inflamatorii ale segmentului anterior al ochiului precum si ale anexelor ochiului, conjunctivite, blefaroconjunctivite, keratite ori keratoconjunctivite, episclerite si sclerite, dacriocistite, reactii postoperatorii.

Dozare si mod de administrare Flumetol

Se instileaza 1-2 picaturi colir in sacul conjunctival de 2-4 ori pe zi. Unguentul se aplica in sacul conjunctival de 1-2 ori pe zi.

Contraindicatii Flumetol

Hipertensiune intraoculara; herpes simplu acut si cea mai mare parte a bolilor virale ale corneei in faza acuta ulcerativa, exceptand asocierea cu chimioterapice antivirale; conjunctivite cu keratite ulcerative, inca din faza initiala (test la fluoresceina pozitiv). In cheratitele herpetice virale nu se recomanda utilizarea produsului. Tuberculoza oculara. Micoza oculara. Oftalmii purulente acute, conjunctivite purulente si blefarite purulente si herpetice care ar putea fi mascate sau agravate de corticosteroizi. Orjelet. Hipersensibilitate la unul dintre componentii produsului.

Atentionari si precautii speciale

In timpul tratamentelor prelungite se recomanda controlul frecvent al tensiunii intraoculare. Utilizarea prelungita ar putea produce glaucom, leziuni de nerv optic, deficite de acuitate si de camp optic, formarea cataractei subcapsulare sau pot contribui la stabilizarea infectiilor oculare secundare cu patogeni eliberati de tesutul ocular.

Reactii adverse Flumetol

Ocazional pot aparea senzatii de arsura locala, iritatii, fenomene de hipersensibilitate individuala la unul din componentele produsului.