Dictionar medicamente litera F

Fluocinolon

Actiune terapeutica Fluocinolon

Fluocinolon

Fluocinolonul acetonid este un glucocorticoid sintetic pentru uz topic, cu actiune antiinflamatoare, antipruritica, antialergica. Normalizeaza procesul de keratinizare.

Indicatii Fluocinolon

Unguentul cu fluocinolon acetonid este recomandat cand se urmareste o actiune emolienta mai energica necesara in leziunile cutanate uscate, ca cele din dermatita atopica, in unele dermatoze ale mainilor. Fluocinolonul acetonid este indicat in cheloite si cicatrici hipertrofice in care este util efectul atrofagin, dermatita atopica, neurodermatita, psoriazis (in special in stadiile cronice), dermatita exfoliativa, intertrigo, dermatita seboreica, prurit ano-genital, lichen simplex cronic, eczema numulara.

Mod de administrare Fluocinolon

Unguentul cu fluocinolon acetonid se aplica in strat subtire pe zona afectata a pielii repetandu-se aplicatia de 2-3 ori pe zi dupa necesitate si se va trece cat mai repede posibil la 2-3 aplicatii pe saptamana. Se va evita aplicarea pe suprafete intinse.

Contraindicatii si precautii Fluocinolon

Unguentul cu fluocinolon acetonid este contraindicat in leziunile cutanate tuberculoase, micozele pielii si majoritatea virozelor cutanate (herpes simplu, varicela). Este contraindicat persoanelor care prezinta hipersensibilitate la vreuna din componentele unguentului. La gravide se recomanda ca in timpul sarcinii unguentul cu fluocinolon acetonid sa se aplice pe suprafete de mica intindere, in cantitate nu prea mare si pe o durata limitata. In prezenta unei infectii locale severe sau a unui proces infectios cu caracter general se impune instituirea concomitenta a antibioterapiei sistemice conform indicatiilor antibiogramei.

Reactii adverse Fluocinolon

Riscul efectelor generale ale tratamentului cu unguent cu fluocinolon acetonid pot fi diminuate prin aplicarea produsului un timp limitat si atentionarea bolnavilor asupra pericolului automedicatiei.

One thought on “Fluocinolon

  • an 17 ani si de 6 ani de la varsta de 12 ani ma chinui cu acneea am ancercat foarte multe dar nu siau facut efectul deloc nu mai stiu ce sa ancerc sunt foarte inflamata la fata dar am fost sfatuita sa ancerc sa ma fac cu flocinolon dar nush eu am auzit ca sunt riscuri cu asa ceva nush ce sa fac mie frica dati un sfat va rog :((:((:((:((:((:(:((:(:(:(:(:(:(:(:((

Comentariile sunt închise.