Hexoral

Indicatii Hexoral

Hexoral

Inflamatii si infectii buco-faringiene, ca adjuvant local al tratamentului cu antibiotice in bolile severe oro-faringiene (febrile sau supurative) si in amigdalite; angine (de exemplu, angina ulceroasa Plaut-Vincent); faringite; gingivite si hemoragii gingivale; periodontopatii (afectiuni periodontale si simptomele consecutive ale acestora); stomatite si glosite; afte (pentru prevenirea suprainfectiilor); infectia alveolelor dentare dupa extractii dentare; micoze oro-faringiene, in special candidoze; inainte si dupa interventiile chirurgicale oro-faringiene; igiena orala in cazul bolilor sistemice; combaterea halenei, in special in cazul tumorilor insotite de descompunere tisulara la nivel oro-faringian. Hexoral® mai poate fi folosit ca adjuvant in tratamentul racelilor.

Mod de Prezentare si Compozitie Hexoral

Substanta activa este hexetidina. 100 ml aerosol (solutie) pentru administrare bucala si faringiana contin 200 mg hexetidina si excipienti: zaharina sodica, acid citric monohidrat, hidroxid de sodiu, glicerol, macrogol lauril eter, aroma de menta, apa purificata, azot.

Substanta activa este hexetidina. 100 ml aerosol (solutie) pentru administrare bucala si faringiana contin 200 mg hexetidina si excipienti: zaharina sodica, acid citric monohidrat, hidroxid de sodiu, glicerol, macrogol lauril eter, aroma de menta, apa purificata, azot.

Contraindicatii Hexoral

Nu luati Hexoral daca sunteti alergic la oricare dintre componentii produsului mentionati mai sus. Daca sunteti gravida sau alaptati, solicitati sfatul medicului inainte de a incepe tratamentul cu Hexoral®.

Mod de Administrare Hexoral

Adulti si copii cu varsta peste 6 ani
O doza terapeutica de Hexoral® corespunde pulverizarii aerosolului timp de 1 – 2 secunde in cavitatea bucala sau faringe.
Daca nu exista alte recomandari, se administreaza o doza terapeutica de doua ori pe zi, preferabil dimineata si seara, dupa mese; la nevoie, doza se poate creste.
Hexetidina adera de mucoase, ceea ce duce la un efect pe termen lung. De aceea, se recomanda administrarea dupa mese.
Aerosolul se pulverizeaza la nivelul oro-faringelui. Se vor respecta urmatoarele instructiuni:
Sistemul de pulverizare se fixeaza in orificiul corespunzator din varful flaconului, prin exercitarea unei presiuni usoare. Varful sistemului de pulverizare se tine la distanta de corp.
Varful sistemului de pulverizare se introduce in cavitatea bucala si se orienteaza spre zona afectata, conform figurilor din prospectul pentru pacient. Intotdeauna, in timpul pulverizarii, flaconul se mentine in pozitie verticala.
Se pulverizeaza cantitatea necesara de Hexoral®, tinand apasat capul flaconului timp de 1-2 secunde. In timpul acestei manevre nu se respira.
Pentru detalii privind administrarea, a se vedea si figurile de la sfarsitul prospectului.
Durata tratamentului nu trebuie sa depaseasca 10 zile consecutive.
Copii intre 3 si 6 ani
La aceasta categorie de varsta se recomanda doze mai mici decat la adulti; tratamentul se va face sub supraveghere medicala.
Copii sub 3 ani
Tratamentul cu Hexoral® nu este indicat.
Varstnici
Se recomanda aceleasi doze ca la adulti.
Afectiuni hepatice sau renale
Nu este necesara ajustarea dozelor la aceste categorii de pacienti.