Hyrexin

Actiune terapeutica Hyrexin

Antihistaminic. Sedativ puternic, anticolinergic si antiemetic.

Indicatii Hyrexin

Reactii de hipersensibilitate. Rau de miscare (administrat doar PO). Parkinsonism (postencefalitic, arteriosclerotic, idiopatic, indus medicamentos/chimic). Facilitator al somnului (doar PO). Antitusiv (doar sirop/lichid).

Mod de administrare Hyrexin

Capsule, capsule softgel, tablete masticabile, elixir, lichid, solutie, sirop, tablete
Antihistaminic, antiemetic, impotriva raului de miscare, parkinsonism
Adulti: 25-50 mg de 3-4 ori/zi, maxim 300 mg/zi. Copii, 6-12 ani: 12,5-25 mg de 3-4 ori/zi, maxim 150 mg/zi.
Inducere asomnului: Adulti si copii peste 12 ani: 50 mg la culcare.
Antitusiv(doar sirop): Adulti: 25 mg la 4 h, maxim 150 mg/zi. Copii, 6-12 ani:12,5 mg la 4 h, maxim 75 mg/zi. Copii 2-6 ani: 6,25 mg la 4 h, maxim 25 mg/zi.
IV, IM profund
Rau de miscare, parkinsonism: Adulti: 10-50 mg, pana la 100 mg la nevoie (maxim 400 mg/zi). Copii: 1,25 mg/kg (sau37,5 mg/m2) de 4 ori/zi, maxim 300 mg/zi divizat in 4 doze.

Contraindicatii Hyrexin

Topic in tratamentul varicelei sau arsurilor solare. Topic administrat pe suprafete tegumentare mari sau pe regiuni cu vezicule. Nu se folosesc produsele FR ce conttn difenhidramina in asociatie cu alte produse ce contin difenhidramina, inclusiv produse topice.

Precautii Hyrexin

Risc crescut de reducere e proceselor cognitive la varstnici. In raul de miscare, se administreaza toata doza profilactica cu 30 min inainte de calatorie si cu 1-2 h inaintea situatiilor ce pot precipita starea de rau. Se administreaza doze similare in timpul meselor si la culcare. Nu se foloseste mai mult de 2 saptamani in tratamentul insomniei. Pentru administrarea IV, nu se dilueaza. Pentru adulti si copii nu se depaseste ritmul de administrare de 25 mg/min.

Observatii pentru pacient – familie: Poate provoca letargie; nu efectuati activitati ce necestia atentie sporita pana la trecerea efectelor medicamentului. Folositi metode de protectie solara; poate provoca reactii de fotosensibilitate. Folositi guma de mestecat / bomboane fara zahar pentru reducerea uscaciunii mucoasei bucale. Evitati alcoolul sau alte deprimante SNC.

Evaluarea si controlul terapiei:

Investigati indicatiile pentru terapie, catacteristicile, alti agenti utilizati si efectul acestora.

Interactiuni medicamentoase

Difenhidramina potenteaza efectele metoprololului.

One thought on “Hyrexin

  • 09/02/2010 la 16:19
    Legătură permanentă

    Daca ma poate ajuta cineva sa cumpar benadryl pastile. Am neaparat nevoie pt o persoana cu handicap si care face si dializa peritoneala. Sa ma contactati pe adresa de mail.

    multumesc anticipat,

Comentariile sunt închise.