Dictionar medicamente litera I

Inderm

Compozitie Inderm

Inderm

1g de solutie contine eritromicina 10 mg (concentratie de 1%).

Indicatii Inderm

Tratamentul local al acneei vulgare, in special formele inflamatorii insotite de papule si pustule.

Mod de administrare Inderm

Daca nu se recomanda altfel, solutia Inderm se aplica dimineata si seara dupa curatarea atenta a tegumentului. Solutia se aplica pe zona afectata folosindu-se un tampon de bumbac, o bucata de celuloza sau ceva similar. Solutia contine alcool si trebuie evitata atigerea mucoaselor oculare. Tratamentul trebuie sa dureze o perioada de 8 saptamani. In anumite cazuri acesta perioada poate fi prelungita.
Atentie! Solutia contine alcool si este usor inflamabila.

Trebuie pastrata ferita de caldura. Medicamentul trebuie pastrat ferit de accesul copiilor.
Informatii suplimentare: Solutia Inderm a fost preparata pentru tratamentul extern al acneei vulgare in special formele inflamatorii. Eritromicina patrunde in canalele glandelor sebacee, actionand bacteriostatic fata de microorganismele existente, in special fata de Propioni bacterium acnes si micrococi care sunt responsabili de inflamatia din acnee. Alcoolul continut de produs dizolva excesul de lipide cutanate si favorizeaza efectul antibacterianal eritromicinei. In acest fel procesele inflamatorii sunt reduse, papulele si pustulele se remit.

Contraindicatii Inderm

Hipersensibilizare la eritromicina sau alt component al produsului.

Reactii adverse Inderm

Pot sa apara ocazional si tranzitor senzatii de arsuri, usoara inrosire si prurit. Daca este necesar, produsul poate fi aplicat cu o frecventa mai mica. Se recomanda intreruperea tratamentului daca efectele adverse sunt mai severe.

Precautii
Aplicarea simultana de agenti de peeling poate duce la cresterea incidentei iritatiilor tegumentului.