Dictionar medicamente litera K

Kytril

Compozitie Kytril

Kytril

Clorhidrat de granisetron echivalent cu 1 mg sau 2 mg granisetron.

Indicatii Kytril

Comprimatele de „Kytril” sunt indicate pentru preventia greturilor si varsaturilor induse de chimio- sau radioterapie.

Mod de administrare Kytril

Adulti: Doza de Kytril este de 1mg de doua ori pe zi sau 2 mg o data pe zi timp de pana la o saptamana dupa terapia citostatica. Prima doza de Kytril trebuie administrata cu 1 ora inaintea debutului terapiei citostatice.

Contraindicatii Kytril

Kytril este contraindicat pacientilor cu hipersensibilitate la granisetron.

Precautii Kytril

Deoarece Kytril poate reduce motilitatea intestinala, pacientii cu simptome de obstructie intestinala subacuta trebuie indeaproape monitorizati in cursul administrarii de Kytril. Nu exista precautii speciale in cazul varstnicilor sau al pacientilor cu afectiuni hepatice sau renale.

Kytril in sarcina si alaptare

La sobolan, Kytril nu a prezentat efecte neasteptate asupra capacitatii de reproducere, fertilitate sau asupra dezvoltarii pre- si postnatale. Nu au fost observate efecte teratogene la sobolani si iepuri. Deoarece nu exista experinta in ceea ce priveste folosirea Kytrilului in cursul sarcinii umane sau alaptarii, administrarea sa trebuie limitata la situatiile in care potentialele avantaje la mama justifica riscul potential asupra fatului sau sugarului.

Efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a manipula utilaje

La subiectii sanatosi, nu au fost observate efecte clinice relevante asupra EEG in cursul somnului sau asupra capacitatii psihometrice dupa administrarea de Kytril la oricare dintre dozele testate (pana la 200 g/kg). Nu exista date asupra efectului medicamentului asupra capacitatii de a conduce vehicule.

Reactii adverse Kytril

Kytril a fost bine tolerat in cursul studiilor umane. Ca si in cazul altor medicamente din aceasta clasa, in cursul studiilor clinice au fost raportate cefalee si constipatie. Aceastea au fost in general usoare sau moderate si au fost bine tolerate de catre subiecti. Au fost raportate rare cazuri, uneori severe, de reactii de hipersensibilitate (anafilaxie). De asemenea, au fost raportate alte reactii alergice, incluzand rash cutanat minor. S-a observat cresterea tranzitorie a transaminazelor hepatice. Acestea se inscriu de obicei in intervalul normal si s-a constatat o frecventa similara la pacientii care au primit terapie de comparatie.