Semne Simptome Litera L

Lesin

Lesinul este o pierdere subita si trecatoare a cunostintei, fara stop cardiorespirator, provocata de o slaba oxigenare a creierului, ca urmare a unei stari de boala, a unor eforturi fizice intense, a unei emotii puternice etc. Lesinul poate sa apara in cursul unei dureri subite, al unei donari de sange, a unei mese copioase luate intr-o atmosfera inchisa sau atunci cand sinusul carotidian, sediul baroreceptorilor, este comprimat.

O lipotimie este un rau treptat in care subiectul are o impresie de cap gol, de incetosare a vederii, are nevoie sa se intinda. El are tulburari trecatoare ale starii de constienta, este palid, transpira abundent. In cateva minute, de cele mai multe ori, subiectul revine la starea normala incercand, eventual, impresia unei oboseli.

Trebuie sa stim ca lesinul poate sa apara fara vreo semnificatie anume, dar si ca el poate sa fie cauzat de o anumita problema grava de sanatate.

Daca starea de lesin apare rar, dupa ce n-ai mancat pana la ora 4 dupa-amiaza sau cand in fata ta se produce un accident de masina, nu e nevoie sa mergi la doctor. Consultatia se impune cand lesinurile devin dese, fiindca poti descoperi o boala cardiovasculara, o problema neurologica sau de metabolism intr-o faza incipienta, deci tratabila. Daca iei deja medicatie, in special antihipertensive, e foarte probabil sa fie schimbata dupa ce vei povesti doctorului despre aceste lesinuri.