Lomexin

Prezentare Lomexin

Lomexin

In cutie veti gasi un ovul de 600 mg numai pentru administrare intravaginala.

Compozitie Lomexin

Substanta activa din ovule este fenticonazol nitrat. Un ovul contine 600 mg de fenticonazol nitrat.
Ovulele mai contin pe langa substanta activa si ingrediente inactive ca: parafina lichida, vaselina alba, lecitina de soia. Invelisul gelatinos contine: gelatina, glicerina, dioxid de titan, p-hidroxibenzoat de etil-sare de sodiu, p-hidroxibenzoat de n-propil-sare de sodiu.

Mod de actiune Lomexin

Fenticonazolul este un agent cu efect fungicid. Este eficient in special impotriva Candida albicans, bacterii G(+) (Staphilococus, Streptococus) ceea ce dovedeste eficacitate in micozele suprainfectate, Trichophyton mentagrophytes, T. verrucosum, T. tonsurans, Microsporum canis, M. gypseum, M. fulvum, Cryptococus neoformans, etc. Lomexin este activ, de asemenea, in vitro asupra Trichomonas vaginalis.

Contraindicatii Lomexin

  • A nu se folosi acest medicament daca sunteti alergic la fenticonazol nitrat sau la alti agenti antifungici.
  • Daca sunteti alergic la Lomexin spuneti-i medicului dvs.
  • Daca deveniti alergic la Lomexin intrerupeti administrarea ovulelor si adresati-va medicului dvs.
  • Daca sunteti gravida sau alaptati, adresati-va medicului dvs. inaintea inceperii tratamentului cu Lomexin. Daca folositi metode contraceptive (prezervative sau diafragma) nu folositi Lomexin.

Efecte secundare Lomexin

In momentul aplicarii pot apare usoare senzatii de usturime care insa, de regula, dispar usor.

Mod de utilizare Lomexin

Cititi prospectul cu atentie. Verificati data expirarii imprimata pe cutie. Daca medicamentul este expirat, adresati-va farmacistului dvs.
A se folosi dupa prescriptie. Doza uzuala este de un ovul de 600 mg o singura data. Ovulele trebuie administrate seara, inainte de culcare.

Accidente Lomexin

Daca Lomexin a fost inghitit accidental, incercati sa induceti o stare de voma. Trebuie administrate de asemenea multe lichide: apa sau limonada. Adresati-va medicului dvs. de urgenta daca se intampla astfel de cazuri.