Dictionar medicamente litera M

Magnevist

Compozitie Magnevist

Magnevist

Flacon a 20 ml solutie injectabila continand 469,01 mg/ml gadopentetat de dimeglumina.

Actiune terapeutica Magnevist

Substanta de contrast utila pentru examinari prin rezonanta magnetica. Complexul continand metal are proprietati paramagnetice care dupa administrare determina o crestere a intensitatii semnalului, si deci o accentuare a contrastului in inregistrarile rezonantei magnetice la nivelul SNC. In felul acesta se evidentiaza zonele cu leziuni intracraniene sau intraspinale. Magnevist imbunatateste calitatea informatiilor (imaginilor) obtinute prin rezonanta magnetica. Dupa administrare i.v., produsul difuzeaza rapid in spatiul extracelular si este eliminat aproape in totalitate pe cale urinara. Toleranta produsului este foarte buna la nivel hepatic, cardiovascular si sistem nervos.

Indicatii Magnevist

Investigatii prin tomografie de rezonanta magnetica la nivel cerebral si spinal.

Doze si mod de administrare Magnevist

I.v., 0,1 mmol Magnevist/kg corp (corespunzand la 0,2 ml/kg corp). Doza necesara se administreaza printr-o injectie i.v. sau sub forma de bolus, timpul de imbunatatire a contrastului incepand imediat pentru o perioada de 45 minute.

Contraindicatii Magnevist

Nu se cunosc.

Reactii adverse Magnevist

Rar algii la locul administrarii, modificari tranzitorii de gust (dulce) dupa administrarea solutiei in bolus, greata, varsaturi, reactii alergice de diferite intensitati.