Dictionar medicamente litera M

Marcofen

Actiune terapeutica Marcofen

Marcofen

Marcofen este un agent antiinflamator nesteroidian cu actiune analgezica si antipiretica.

Indicatii Marcofen

Indepartarea durerilor usoare pana la moderate din cefalee, dismenoree, durerilor dentare, postoperatorii si musculare. Antipiretic (scaderea febrei). Tratamentul artritei reumatoide, artritei reumatoide juvenile, osteoartritei, afectiunilor inrudite, reumatismului non-articular, tratamentul leziunilor partilor moi.

Doze si mod de administrare Marcofen

Adulti: Doza zilnica recomandata este de 1 200 mg divizata in trei doze
Oral: 1 tableta de 3 ori pe zi sau o capsula SR de 2 ori pe zi.
Supozitoare: 1 supozitor pentru adulti de 2-3 ori pe zi. Doza poate fi dublata in cazuri de durere severa sau atunci cand este folosit ca antiinflamator.
Copii: Doza zilnica recomandata este de 10-40 mg/kg corp divizata in trei doze. Copii intre 6 luni si 6 ani: (1 lingurita = 5ml) sau 1 supozitor 100 mg de 3 ori pe zi. Copii peste 6 ani: (1lingura = 15 ml) sau 1 supozitor 300 mg de 3 ori pe zi. A se utiliza numai sub supraveghere medicala.

Contraindicatii Marcofen

La fel ca in cazul altor AINS (antiinflamatoare nesteroidiene), medicamentul nu se va administra pacientilor cu ulcer gastroduodenal activ. Nu se va administra in timpul sarcinii. Pacientii cu astm bronsic sau cei care au prezentat in antecedente bronhospasm la administrarea aspirinei sau a altor AINS. Sensibilitate la oricare dintre ingredienti sau la medicamentele care contin aspirina.

Reactii adverse Marcofen

Extinsa utilizare a ibuprofen a aratat ca medicamentul este bine tolerat, efectele adverse cand apar sunt de obicei usoare si trecatoare. Au fost raportate cazuri rare de dispepsie, intoleranta gastrointestinala, sangerari si urticarie.

One thought on “Marcofen

  • Doza maxima de ibuprofen disponibila in farmacie, fara reteta este Ibuprofen 600 , nu Marcofen sau Nurofen, etc.

Comentariile sunt închise.