Mezym Forte

Compozitie Mezym Forte

Mezym-Forte

1 comprimat filmat contine: componenta activa farmacologic – pancreatina de porc cu o activitate minima de: lipaza 3500 unitati F.I.P. amilaza 4 200 unitati F.I.P. proteaza 250 unitati F.I.P.

Indicatii Mezym Forte

In tulburari ale functiei exocrine a pancreasului produse de o pancreatita cronica, mucoviscidoza, tulburari de nutritie, meteorism si complexul simptomatic Roemheldscher; recomandat in rezectii simultane de stomac si intestin subtire, tranzit intestinal accelerat (nervozitate, afectiuni intestinale infectioase), tulburari in sistemul hepato-biliar, dispepsii; administrarea simultana de alimentatie vegetala, grasa sau greu digerabila. Mezym forte este indicat si pentru eliminarea gazelor din intestin inainte de explorari diagnostice (roentgen terapie).

Contraindicatii Mezym Forte

Pancreatita acuta si manifestari acute ale pancreatitei cronice. Contraindicat in perioada sarcinii si alaptarii.

Mod de administrare Mezym Forte

Doza se stabileste individual. In general se iau la inceputul mesei 1 – 2 comprimate. In functie de natura alimentelor ingerate precum si a gradului cunoscut de insuficienta pancreatica, se mai pot administra 2 – 4 comprimate in timpul mesei. Doza individuala poate fi chiar si mai ridicata. Dozarea pentru copii este numai de competenta medicului. Comprimatele se inghit inainte de masa, cu putin lichid. Durata administrarii este stabilita de medic.

Reactii adverse Mezym Forte

Nu se cunosc, chiar si dupa o administrareindelungata. In cazuri cu totul izolate au fost descrise reactii dehipersensibilitate la copiii cu mucoviscidoza, dupa administrarea depulbere de pancreatina.