Mizollen

Compozitie Mizollen

Mizollen

Mizolastin 10 mg. Excipienti q.s.p. un comprimat.

Actiune terapeutica Mizollen

Mizollen este destinat suprimarii efectelor diferitelor alergii, ca spre exemplu roseli ale pielii, prurit (mancarimi), iritatii ale ochilor. Mizollen nu provoaca somnolenta si nici scaderea atentiei.

Indicatii Mizollen

Tratamentul simptomelor “guturaiului de fan”, ale guturaiurilor alergice in general, ale conjunctivitei alergice, precum si ale urticariei cronice.

Mod de administrare Mizollen

Adulti, persoane in varsta si copii peste 15 ani: 1 comprimat pe zi. Inghititi comprimatul, fara sa-l sfaramati, cu suficient de multa apa. Nu are importanta daca medicamentul se administreaza in timpul mesei sau intre mese, caci eficacitatea sa nu este afectata de ingerarea simultana a alimentelor. Nu se mareste doza decat cu recomandarea medicului.

Contraindicatii Mizollen

Hipersensibilitate la mizolastin sau la unul dintre excipienti; sarcina sau tratament de fertilizare; alaptare; tratament cu ketoconazol sau eritromicina; copii sub 15 ani.

Precautii Mizollen

Efecte asupra capacitatii de conducere si de utilizare a masinilor: Nu diminueaza capacitatea de munca sau aptitudinea de a conduce sau de a actiona masini. Este necesar, totusi, ca in cazul tuturor medicamentelor, ca la inceputul tratamentului, in timpul conducerii sau actionarii masinilor sa se dea o mai mare atentie pentru a fi convins ca pacientul dispune de toata capacitatea.

Interactiuni medicamentoase Mizollen

A se evita tratamentul simultan cu ketoconazol sau eritromicina.

Reactii adverse Mizollen

Efectele secundare cel mai des invocate sunt, in ordinea descrescatoare a frecventei: dureri de cap, rar somnolenta, lipsa de energie, sporirea poftei de mancare, usoare tulburari digestive, senzatie de uscaciune a gurii sau a gatului.