Procto.ro – Ghid de sanatate si medicina

Risatarun

Risatarun
august 03
03:52 2011

Risatarun se utilizează în terapiile cerebrale.

Descrierea medicamentului RISATARUN

Substanta activa: Deanol-aceglutamat
Prezentare: Solutie buvabila

Compozitie Risatarun

1 fiola (20 ml ) contine:
Substanta activa: 1,0 g Deanolaceglutamat (respectiv 0,32 g Deanol)
Excipienti: Zaharina , arome naturale, apa, metil-4-hidroxibenzoat si propil-4- hidroxibenzoat.

Forma de prezentare si continut Risatarun

Solutie buvabila
Pachet a 30 fiole a cate 20 ml .

Grupa terapeutica sau indicatii Risatarun

Psihoenergetic

Indicatii Risatarun

Tulburari ale performantei intelectuale, precum si stari de oboseala sau incapacitate patologica avand cauze cerebrale. Stari de retard psihosomatic general la varsta copilariei (inclusiv lipsa de randament scolar). Tulburari ale performantei sau coordonarii motorii cauzate de disfunctiile sistemului nervos central. Tulburari ale vigilitatii si luciditatii, de orice provenienta. Sechele ale traumatismelor cerebrale la varsta copilariei.
Tulburari afective, ale reflexelor sau contactelor. Astenie, apatie, oboseli patologice si surmenaj . Labilitate intelectuala in mediul familial -social si dificultati comportamentale la varsta copilariei. Enuresis nocturn, mai ales in conditiile existentei unui retard psihosomatic.

Contraindicatii Risatarun

A nu se folosi RISARUN in caz de:

  • epilepsie
  • stare buna a pacientului (pentru a se evita exacerbari ale instinctelor sau afectelor
  • sensibilitate la acest preparat sau la componentele sale.

Precautii: Risatarun

A nu se utiliza in timpul sarcinii si alaptarii intrucat nu exista suficiente date.

Schimbari pe care le poate induce

Nu se cunosc

Efecte secundare Risatarun

Nu se cunosc.
In cazul aparitiei de manifestari neobisnuite, adresati-va medicului sau farmacistului.

Mod de administrare Risatarun

Daca nu s-a prescris altfel, dozele sunt : de 1-4 ori pe zi, dar nu mai mult de 2 ori/zi pt. copii cantarind 10-20 kg. Fiecare priza consta intr-o jumatate de fiola , a se lua nediluata sau diluata in 1 pahar apa.

Cat timp trebuie luat Risatarun

Numai conform avizului medicului

PROPRIETATI Risatarun

RISATARUN actioneaza in diverse moduri. Substanta activa Deanolaceglutamat consta din : 2-dimetilaminoetanol (o etapa preliminara a colinei), care are un efect stimulativ asupra circulatiei sanguine si a sistemului nervos central, precum si N-acetil-L acid glutaminic, creste performanta creierului. Substanta activa patrunde in patul sanguin si constituie gazda preliminara medicamentoasa a acetilcolinei necesare creierului si sistemului nervos, ducand la accelerarea sintezei acesteia. Daca exista un deficit de acetilcolina care de exemplu sa duca la tulburari functionale sau o prelungire a fazei de relaxare a celulelor nervoase, este inlaturat; functiunea perturbata a celulelor nervoase revine la normal.

Modul de functionare al RISATARUN consta in rezumat, in stimularea sintezei acetilcolinei si prin acesta, intr-o crestere a performantei cerebrale. Aceasta va fi activata in cazul existentei unei slabiciuni, iar in cazul unei deficiente datorata bolii sau varstei va fi intensificata. RISATARUN poate sa fie folosit pentru intarirea, coordonare si stimularea activitatii cerebrale si a psihicului, cat si in cazul starilor de surmenaj sau deficient patologic, cat si in tratamentul urmatoarelor tulburari ale performantei:
Micsorare a activitatilor intelectuale, sechele psihice si motorii ale sclerozei vaselor cerebrale sau leziuni ale acestora, insuficiente geriatrice si psihosomatice: ( incetinirea proceselor, slabirea contactelor, prin involutie senila),sindrom post -comotie si la accelerarea recuperarii dupa operatii pe creier sau neurochirurgicale.
RISATARUN duce la cresterea activitatii cerebrale, imbunatateste performanta cerebrala, coordonarea sistemului nervos central, amelioreaza capacitatea de concentrare si armonizeaza psihicul.

About Author

Proctolog

Proctolog

Related Articles

banner hemoroizi

Ramanem conectati

    facebook     twitter     youtube     google+     rss
banner varice