Procto.ro – Ghid de sanatate si medicina

Sangerarea anala. Despre sangerari anale

Sangerarea anala. Despre sangerari anale
septembrie 03
10:56 2011

Sangerarea anala este o problema medicala complexa, iar pacientii trebuie sa aiba in vedere faptul ca aceasta poate reprezenta o afectiune simpla sau mai complicata. Fiecare pacient care prezinta semnele sangerarii anale trebuie sa consulte un medic specialist, pentru a fi supus unei examinari si pentru a se stabili cauzele sangerarii.

Sangerarile sunt de mai multe feluri, iar in aproximativ 90% din cazuri se datoreaza hemoroizilor. Pentru a se stabili, insa, cauza exacta un examnen medical este necesar deoarece aceste sangerari pot avea si cauze mai grave, precum cancerul de colon si rect sau boala rectocolica. Doar dupa ce s-a stabilit cauza sangerarilor anale pacientul poate urma un tratament intr-o clinica specializata.

Tehnologia avansata permite astazi rezolvarea multor probleme de acest fel, fara dureri sau perioade lungi sa spitalizare.

Jumatate dintre populatia lumii se confrunta cel putin o data in viata cu disconfortul generat de prezenta hemoroizilor. Din pacate, majoritatea persoanelor ajung prea tarziu la medic de rusine sau de frica. Pana nu demult, unele temeri erau justificate.

Acum, medicii recurg la metode noi de de eliminare a hemoroizilor care se aplica deja cu succes si in clinicile din Romania.

Asadar, tratarea hemoroizilor nu mai implica deloc durere sau spitalizare. Procedura dureaza o jumatate de ora, anestezia este locala, asa ca pacientul poate sa plece din spital dupa 5-6 ore de la interventie. Pana nu demult, fisurile anale se tratau si ele tot chirurgical, iar interventia insemna sectionarea sau ruperea unui muschi din zona, pentru a-l slabi. Exista, insa, un risc foarte mare ca pacientul sa ramana cu incontinenta.

Proctomed este o clinica specializata in tratarea unor astfel de afectiuni, prin metode moderne. In materialul video, medicul  George Dindelegan vorbeste despre modalitatile de tratare a sangerarii anale, dar si despre cauzele acesteia.

 

About Author

Proctolog

Proctolog

Related Articles

banner hemoroizi

Ramanem conectati

    facebook     twitter     youtube     google+     rss
banner varice