Gastroenterologie

Sangerarea anala. Despre sangerari anale

Sangerarea anala este o problema medicala complexa, iar pacientii trebuie sa aiba in vedere faptul ca aceasta poate reprezenta o afectiune simpla sau mai complicata. Fiecare pacient care prezinta semnele sangerarii anale trebuie sa consulte un medic specialist, pentru a fi supus unei examinari si pentru a se stabili cauzele sangerarii.

Sangerarile sunt de mai multe feluri, iar in aproximativ 90% din cazuri se datoreaza hemoroizilor. Pentru a se stabili, insa, cauza exacta un examnen medical este necesar deoarece aceste sangerari pot avea si cauze mai grave, precum cancerul de colon si rect sau boala rectocolica. Doar dupa ce s-a stabilit cauza sangerarilor anale pacientul poate urma un tratament intr-o clinica specializata.

Tehnologia avansata permite astazi rezolvarea multor probleme de acest fel, fara dureri sau perioade lungi sa spitalizare.

Jumatate dintre populatia lumii se confrunta cel putin o data in viata cu disconfortul generat de prezenta hemoroizilor. Din pacate, majoritatea persoanelor ajung prea tarziu la medic de rusine sau de frica. Pana nu demult, unele temeri erau justificate.

Acum, medicii recurg la metode noi de de eliminare a hemoroizilor care se aplica deja cu succes si in clinicile din Romania.

Asadar, tratarea hemoroizilor nu mai implica deloc durere sau spitalizare. Procedura dureaza o jumatate de ora, anestezia este locala, asa ca pacientul poate sa plece din spital dupa 5-6 ore de la interventie. Pana nu demult, fisurile anale se tratau si ele tot chirurgical, iar interventia insemna sectionarea sau ruperea unui muschi din zona, pentru a-l slabi. Exista, insa, un risc foarte mare ca pacientul sa ramana cu incontinenta.

Proctomed este o clinica specializata in tratarea unor astfel de afectiuni, prin metode moderne. In materialul video, medicul  George Dindelegan vorbeste despre modalitatile de tratare a sangerarii anale, dar si despre cauzele acesteia.

 

7 comentarii la „Sangerarea anala. Despre sangerari anale

  • Am avut si eu problema asta.Nu am avut vreo constipatie sau ceva de genu,am facut treaba mare,iar dupa 2 zile am patito,adevarul e ca stau si mult pe scaun.Faceti miscare si feritiva de asa ceva.E grav!

  • am fost operat de hemoroizi interni si externi acum 12 ani, operatia atunci constand prin ligamente elastice transanale,operatie dureroasa de altfel, dar fara rezultat optim de durata, iata ca acum au recidivat,zona rectala se antinde spre exterior an timpul scaunului foarte mult, fac foarte subtire,ancet,anevoios,iar uneori de o vreme, sangerez dupa,…nu am dureri mari,ci o stare incomoda dupa scaun, ca si cum as avea un mar an fund, care tine vreo jumate de ora. mentionez ca am si un scaun foarte lent, constipat dar sangerez si la scaun subtire acum. se mai poate trata boala , ma antreb?

  • am si eu o problema,am o colita ulcerativa si medicul mi-a dat antibiotice,problema este ca am sangerari in scaun si pana sa iau nu aveam..ma poate ajuta cineva?

  • am si eu o problema asemanatoare de sangerare in timpul fecatiei si dureri anale puternice, este a doua oara cand mi se intampla. ce as putea sa fac? la ce medic specialist trebuie sa merg?. multumesc!

  • ce tratament se face pentru dureri anale si singerari? multumesc!

  • eu am patit azi de doua ori sa sangerez destul de puternic dupa scaun… nu simt nici o durere,nici un semn,ci doar sangerez

  • Domnilor,Doamnelor,ma numesc CRISTI si am fost operat de fistula perianala( de 6-7 ori la cele mai bune spitale din Bucuresti,inclusiv la pomul cel mai laudat din ziar),iar ultima data a reusit operatia DAR,LA CLINICA MEDIPROCT.OPERATIA M-I  S-A FACUT CU LASERUL APOI, RANA A CICATRIZAT-O .AM CREZUT CA NU MAI AM SCAPARE DAR,DOCTORUL SORIN ANDREI ESTE UN EXCEPTIONAL CHIRURG.NU VREAU SA-L LAUD DAR NU CRED CA ,AM SA POT SA-I MULTUMESC VREO DATA  CE A FACUT PENTRU MINE.NU ESTE O RECLAMA VA ASIGUR ,DOSARUL MEDICAL ESTE LA CLINICA IAR EU POT CONFIRMA ORICAND.DACA TINETI LA SANATATEA DUMNEAVOASTRA VA RECOMAND ACEST SUPER DOCTOR .CAT VOI TRAI IL VOI RECOMANDA PE DOCTORUL CHIRURG  SORIN ANDREI.  

Comentariile sunt închise.