Procto.ro – Ghid de sanatate si medicina

Zgomote in urechi

Zgomote in urechi
septembrie 09
16:32 2011

Perceperea anormala a unor zgomote in urechi, care pot fi descrise de pacient ca si pocnete, tiuit, suierat, zumzait etc.

De cele mai multe ori zgomotele in urechi, numite medical si acufene, se manifesta prin faptul ca pacientul aude (in lipsa unei surse de sunet) tot felul de senzatii sonore precum zumzaituri, suieraturi, vajaieli, pocnituri, tiuituri sau sunete precum un huruit de motor.

In cazurile simple, zgomotele in urechi pot fi provocate de prezenta unui dop de ceara sau de o inflamare a trompei lui Eustache (un conduct fin care leaga faringele de urechea medie).

In cazurile mai grave, zgomotele in urechi sunt provocate de existenta anumitor boli. Cele mai frecvente in acest caz sunt hipertensiunea arteriala si diabetul zaharat. De asemenea, zgomotele in urechi mai apar ca urmare a insuficientei circulatorii la nivelul urechii interne (acolo unde se gasesc vase de sange extrem de fine), neirigarea corespunzatoare cu sange conducand la atrofierea acestor vase.

Alte cauze care pot declansa aparitia zgomotelor in urechi pot fi si inaintarea in varsta, spondiloza cervicala, otita medie acuta, labirintita, otoscleroza, sindromul Meniere, intoxicatiile cu diferite substante, alergiile sau bolile profesionale la persoanele care lucreaza in medii cu zgomote sau cu vibratii puternice.


Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment