Dictionar medicamente litera L

Litak, solutie injectabila

Indicatii Litak

Litak

Leucemia cu celule paroase; afectiuni limfoproliferative cu grad redus de malignitate, recurente sau refractare, cum sunt limfomul non-hodgkinian difuz sau folicular, leucemia limfatica cronica si macroglobulinemia Waldenstrom (ca trat. de linia a doua).

Dozare si mod de administrare Litak

Leucemia cu celule paroase: un singur ciclu de tratament cu 0,14 mg/kg/zi, administrare s.c., 5 zile consecutiv sau un singur ciclu de tratament cu 0,10 mg/kg/zi, administrare in p.i.v., 7 zile consecutiv.
Limfomul non-hodgkinian, leucemia limfatica cronica si macroglobulinemia Waldenstrm: cicluri de tratament cu 0,10 mg/kg/zi, administrare s.c. sau i.v., 5 zile consecutiv; in medie, se vor administra 3 cicluri.

Contraindicatii Litak

Hipersensibilitate; sarcina si alaptare; pacienti HIV-pozitivi. A nu se asocia cu fenitoina si cu vaccinul contra febrei galbene.

Atentionari Litak

Sunt de asteptat reactii adverse toxice cum sunt mielo- si imunosupresia, limfocitopenia pe termen lung si infectiile oportuniste. Prudenta si evaluarea atenta a raportului risc/beneficiu in cazul adm. pacientilor cu infectii acute, risc crescut de infectie, mielosupresie manifesta sau infiltrare medulara, trat. mielosupresive prealabile, precum si pacientilor cu IR si IH. in primele 2-4 luni dupa tratament, este esentiala monitorizarea atenta a hemogramei. Evaluari periodice ale functiilor renale si hepatice. In cazul complicatiilor infectioase, este necesara instituirea tratamentului antibiotic adecvat. La pacientii cu masa tumorala mare se adm. profilactic alopurinol, monitorizand atent functia renala. Precautie in cazul asocierii cu: vaccinuri vii; ciclosporina, tacrolimus si alte medicamente cu risc de mielosupresie. Precautie la soferi si persoane cu activitati de precizie.

Reactii adverse Litak

Cele mai frecvente reactii adverse sunt mielosupresia, mai ales anemia, trombocitopenia si neutropenia, precum si imunosupresia, infectiile si febra. Au mai fost raportate urmatoarele reactii adverse: febra, oboseala, frisoane, astenie, diaforeza, letargie, scaderea apetitului, constipatie, dureri abdominale, purpura, petesii, epistaxis, hemoragii, cefalee, parestezii, slabiciune musculara, depresie, edem, tahicardie, ischemie miocardica, respiratie si zgomote anormale, tuse, dispnee, eritem localizat, tumefactie, durere, flebita, prurit, mialgii, artralgii, dureri osoase.