Dictionar medicamente litera A

Azmacort inhaler

Compozitie Azmacort

Azmacort inhaler, solutie inhalatorie

Flacon dozator presurizat (a 20 g) pentru inhalatii orale, continand 60 mg triamcinolon acetonid. Este prevazut cu piesa pentru adaptare orala-inhalator. Un flacon contine aproximativ 240 doze (o doza eliberand 200 g triamcinolon acetonid).

Indicatii Azmacort

Corticoterapia cronica a astmului bronsic.

Contraindicatii Azmacort

Tratamentul primar al status asthmaticus sau al altor episoade astmatice acute ce impun terapia intensiva; hipersensibilitate la oricare dintre componenti.

Precautii Azmacort

Azmacort nu va fi utilizat pentru tratamentul crizei de astm. Se va recomanda cu mare prudenta sau se va evita la pacientii prezentand forme active sau latente de infectii TBC sau de alte etiologii (bacteriene, virale, fungice) sau herpes al regiunii oftalmice.

Sarcina si alaptarea

Nu se va utiliza in timpul sarcinii si al alaptarii decat daca beneficiul scontat justifica riscul fetal (hipoadrenalism).

Abilitatea de a conduce automobile sau de a opera masini

Azmacort nu afecteaza abilitatea de a conduce automobile sau de a opera masini.

Reactii adverse Azmacort

Azmacort este un preparat bine tolerat. Rareori, pot sa apara unele efecte secundare tranzitorii si de intensitate scazuta, cum ar fi: candidoza a mucoasei cavitatii bucale, disfonie, senzatie de uscaciune in gat, wheezing, tuse. In mod exceptional, s-au raportat edeme ale fetei.

Mod de administrare Azmacort

O inhalatie contine 200 mg triamcinolon acetonid.
Aduti: 2 inhalatii de 3-4 ori pe zi.
Copii de 6-12 ani: 1-2 inhalatii de 3-4 ori pe zi.