Dictionar medicamente litera C

Cancidas

Forma de prezentare Cancidas

Cancidas

Pulbere pentru concentrat pentru solutie perfuzabila 50 mg, 70 mg; ct.  1 fl.

Indicatii Cancidas

Tratamentul aspergilozei invazive la pacienti adulti refractari sau cu intoleranta la amfotericina B, formulari lipidice ale amfotericinei B si/sau itraconazol. Lipsa de raspuns la tratament a fost definita ca progresie a infectiei sau lipsa ameliorarii consecutive administrarii anterioare timp de minimum 7 zile de doze  terapeutice dintr-o terapie antifungica eficace.

Dozare si mod de administrare Cancidas

Dupa reconstituire si diluare, se administreaza in perfuzie i.v. cu ritm lent cu durata de aproximativ 1 ora. Caspofungin nu trebuie amestecat sau perfuzat simultan cu alte medicamente. Nu se dilueaza in solutie de glucoza. O doza de incarcare unica de 70 mg trebuie administrata in ziua 1, urmata in continuare de 50 mg/zi. La pacientii cu greutate corporala peste 80 kg, dupa doza initiala de incarcare de 70 mg, se recomanda administrarea de Caspofungin 70 mg zilnic tratamentul trebuie continuat pentru inca 7 zile dupa disparitia simptomelor.

Contraindicatii Cancidas

Hipersensibilitate la acetatul de caspofungina. Pacientii sub 18 ani.

Atentionari Cancidas

Administrarea asociata a caspofungin cu ciclosporina trebuie limitata doar la acei pacienti pentru care beneficiul potential depaseste riscul potential. In IH medie se scade doza in IH severa trebuie folosit cu precautie la acesti pacienti.

Reactii adverse Cancidas

Febra, cefalee, dureri abdominale, durere, greata, diaree, varsaturi, valori crescute ale ALT, AST, fosfatazei alcaline, anemie, flebita/tromboflebita, complicatii la nivelul venei perfuzate, eruptii cutanate, prurit.