Dictionar medicamente litera F

Faragel

Compozitie Faragel

Gel continand (%g/g) Camfor 5,0; Mentol 1,5; Methil nicotinat 1,0; Ulei de eucalipt 1,0; Ulei de terebentina 0,5; Etanol 45,0; Excipienti q.s.

Actiune terapeutica Faragel

Faragel Forte este un medicament de uz exclusiv extern. Proprietatile sale farmacoterapeutice sunt determinate de capacitatea ingredientelor de a se dizolva in excipienti, conferind produsului finit o buna capacitate de penetrabilitate fara a irita epiderma.
Forma de conditionare – gel (deci lipsa grasimilor) confera doua avantaje majore: rezultat terapeutic imediat si nu pateaza.

Indicatii Faragel

In forme acute de: atralgii, mialgii, entorse si luxatii; stari inflamatorii ale sistemului osos si muscular: ostite si miozite. Combinatia de uleiuri eterice are de asemenea o actiune puternic decongestiva la nivelul sinusurilor si a cailor respiratorii superioare; in acest scop se pot face aplicatii in strat subtire pe piept, gat, umeri (nu pe mucoase), astfel incat emanatiile volatile rezultate in contact cu pielea sa fie inspirate prin nari.

Contraindicatii Faragel

Copiii in primele luni de viata; la nivelul mucoaselor; in zone ale pielii ce prezinta ulceratii.

Precautii Faragel

Se evita in cazul pacientilor cu teren alergic.

Reactii adverse Faragel

Rare cazuri de alergie la camfor.

Mod de administrare Faragel

Aplicatii locale in strat subtire de 3-4 ori/zi pe locul dureros. Dupa fiecare aplicare se spala mainile si se inchide bine tubul. A nu se lasa la indemana copiilor.