Dictionar medicamente litera F

Fortrans

Compozitie Fortrans

Fortrans

Macrogol 4000- 64 g/plic; sulfat de sodiu anhidru 5,7 g/plic; excipient (zaharinat de sodiu, arome) q.s.p. 1 plic 74 g.

Actiune terapeutica Fortrans

Administrarea orala a solutiei produce lavajul intestinal, asigurand vacuitatea colonului. Continutul de electroliti al solutiei nu produce schimburi electrolitice intestin-plasma. Macrogolul 4 000 este nedegradabil, nemetabolizabil de flora intestinala, neabsorbabil din intestin si nu modifica parametrii biologici.

Indicatii Fortrans

Pregatirea colonului pentru explorarile endoscopice si radiologice ale colonului, chirurgia colonului. Asigura o pregatire rapida si comoda, fiind lipsit de toxicitate si avand toleranta excelenta.

Mod de administrare Fortrans

Administrarea orala cu pana la 3 ore inaintea interventiei. Continutul fiecarui plic se dizolva intr-un litru de apa. Se administreaza 3-4 litri solutie Fortrans in seara ce preceda explorarea, sau fractionat seara si dimineata. Administrarea fractionata creste acceptabilitatea si cantitatea ingerata.

Contraindicatii Fortrans

Alterari grave ale starii generale (deshidratare, insuficienta cardiaca severa); afectiuni ale colonului, insotite de fragilitatea mucoasei; ileus/ocluzie intestinala.

Contraindicatii Fortrans

Greturi, varsaturi semnalate la debutul administrarii, rare si rapid reversibile; senzatie de balonare.

One thought on “Fortrans

  • Este o prostie acest Fortrans,am luat inainte de a face colonoscopie si in loc de efect laxatix am avut dureri puternice de cap si balonari !!!
    Pana la urma am rezolvat-o cu cafea !!!

Comentariile sunt închise.