Dictionar medicamente litera H

Hidroxizin

Compozitie Hidroxizin

Drajeuri continand 25 mg clorhidrat de hidroxizin.

Actiune terapeutica Hidroxizin

Tranchilizant cu spectru larg si actiune rapida, miorelaxant, antiemetic, antihistaminic, slab anticolinergic.

Indicatii Hidroxizin

Stari de anxietate, stari de agitatie psihomotorie, nevroze, psihoze, tulburari de somn, alcoolism (inclusiv sindromul de abstinenta), distonii neurovegetative, preclimax si climax, preanestezie in interventiile operatorii, boli somatice cu stari de voma, urticarie, prurit si dermatite alergice cu componenta psihoafectiva, sindrom Meniere.

Contraindicatii Hidroxizin

Alergie la hidroxizin, primul trimestru de sarcina, perioada de alaptare. Se va evita consumul bauturilor alcoolice (se potenteaza reciproc). Prudenta la bolnavi cu insuficienta renala, cu glaucom cu unghi inchis, la cei tratati cu deprimante centrale si la anticoagulante cumarinice (efectul acestora este potentat). Nu se va prescrie in ambulator la bolnavii a caror profesiune impune performante psihomotorii (conducatori auto, dispeceri). De asemenea, se va administra cu prudenta datorita interactiunilor in asociere cu analgezicele opioide. Solutia este incompatibila cu tiopentalul si cu solutiile cu pH alcalin. De aceea, nu se vor amesteca in aceeasi seringa. Solutia injectabila nu se administreaza subcutanat sau intraarterial.

Reactii adverse Hidroxizin

In general bine suportat, chiar la folosirea indelungata, poate provoca rareori somnolenta. Supradozarea poate avea drept efect tremor, uscaciunea gurii, convulsii.

Mod de administrare Hidroxizin

Adulti si copii peste 10 ani: oral – 2-4 drajeuri pe zi ( 50-100 mg), intramuscular profund – 1/2-2 fiole pe zi (50-200 mg), intravenos foarte lent – 1/2-2 fiole, diluat in solutie salina izotona.
Copii peste 1 an: 1 mg/kg corp/zi; injectarea se va face numai in cazurile de urgenta si in pregatirea preoperatorie.

2 comentarii la „Hidroxizin

  • este foarte eficace, pacat ca nu s-a gasit o perioada destul de lunga in frmacii. Spune-ti va rog a aparut di nou pe piata.  Multumesc mult si va urez sa nu aveti nevoie de acest medicament niciodata. O zi tihnita.

    • VA ROG MULT DE TO SA-MI SPUNETI DACA SE MAI GASESTE PEUNDEVA ACEST MEDICAMENT HIDROXIZIN. ACUM 10 ANI AM AVUL O MANCARIME GRAVA A PIELII DE PE TOT CORPUL DIN CAUZA STRESULUI. NUMAI CU ACEST MEDICAMENT ADMINISTRAT APROAPE UN AN AM REUSIT SA MA FAC BINE. ACUM MI-A REVENIT ACEASTA PROBLEMA SI NU STIU CE SA MA FAC.

Comentariile sunt închise.