Dictionar medicamente litera I

Izoconazol

Compozitie Izoconazol

Substanta activa este nitratul de izoconazol. Un ovul contine nitrat de izoconazol 600 mg. Celelalte componente sunt gliceride de semisinteza.
Se prezinta sub forma de ovule de forma ovoida, de culoare alba pana la aproape alb-galbuie. Este disponibil in cutie cu o folie termosudata din PE-PVC a 3 ovule.

Indicatii terapeutice Izoconazol

Se utilizeaza pentru tratamentul local in cazul infectiilor micotice ale vaginului, inclusiv infectii mixte cu bacterii gram-pozitiv.

Contraindicatii Izoconazol

Nu utilizati Izoconazol Rominko
– daca sunteti alergic (hipersensibil) la nitrat de izoconazol sau la oricare dintre celelalte componente ale Izoconazol Rominko.
– in acelasi timp cu diafragmele din latex sau prezervative.

Aveti grija deosebita cand utilizati Izoconazol Rominko
– daca prezentati o reactie alergica se impune intreruperea tratamentului.

Sfaturi practice:
– toaleta cu un sapun cu pH neutru sau alcalin
– tratamentul trebuie sa se asocieze cu igiena riguroasa (purtarea lenjeriei din bumbac, evitarea dusurilor vaginale, evitarea utilizarii tampoanelor interne pe perioada tratamentului) si, in masura in care este posibil, cu eliminarea factorilor favorizanti.

Prospect – informatii pentru utilizator
Pentru tratamentul regiunilor genitale externe sau perianale si pentru tratamentul simultan al partenerului se recomanda administrarea locala de creme continand antimicotice.

Pentru a evita reinfectarea, lenjeria personala (prosoape, lenjerie de corp) trebuie schimbata zilnic si fiarta.

Utilizarea altor medicamente:
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Nu utilizati Izoconazol Rominko impreuna cu:
– produse din latex (de exemplu, prezervative, diafragme)
– spermicide vaginale.

Izoconazol in sarcina si alaptare

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament. IZOCONAZOL ROMINKO poate fi utilizat in timpul sarcinii numai daca medicul considera absolut necesar. in timpul alaptarii, IZOCONAZOL ROMINKO poate fi utilizat la recomandarea medicului.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Izoconazol Rominko nu afecteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Mod de administrare Izoconazol

Luati intotdeauna Izoconazol Rominko exact asa cum v-a prescris medicul curant. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau farmacistul daca nu sunteti sigur. Doza recomandata este de un ovul in administrare unica, seara la culcare. In cazul micozelor recidivante administrarea se repeta dupa 3 zile.
Izoconazol Rominko se introduce in vagin, cat mai profund posibil. Pentru introducerea ovulului asezati-va in pozitie culcat pe spate, avand picioarele departate si usor indoite. Nu se recomanda utilizarea ovulelor in timpul perioadei menstruale. Tratamentul trebuie terminat inainte de inceperea menstruatiei.

Supradozare Izoconazol

In cazul ingestiei accidentale pot sa apara greata, varsaturi, ameteli. in aceste situatii contactati departamentul de urgenta al celui mai apropiat spital.


Reactii arverse Izoconazol

Ca toate medicamentele, Izoconazol Rominko poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Riscul de reactii adverse sistemice este mic. Foarte rar (la mai putin din 1 din 10000 pacienti) pot sa apara reactii alergice generale, in special urticarie si edem Quinke. La nivel local, se pot observa senzatii de arsura sau prurit in timpul primelor 24 de ore de la administrare. Daca aceste simptome sunt severe si persista trebuie informat medicul. Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.