Dictionar medicamente litera K

Ketof

Compozitie Ketof sirop

Ketof sirop

5 ml sirop contin 1,38 mg ketotifen hidrogen fumarat, ce corespunde la 1 mg ketotifen. Alte componente active: Etanol, parabene E 216, E 218, solutie de sorbitol. Alte componente: Fosfat acid disodic, substante aromatizante. Contine 2,4% (y/y) alcool (etanol).

Indicatii Ketof sirop

Tratamentul preventiv de lunga durata al tulburarilor si crizelor astmatice. La inceputul tratamentului trebuie continuata medicatia de baza cu bronhodilatatoare, teofilina si corticosteroizi. Pentru prevenirea tulburarilor astmatice in cazul alergiilor la fan si bronsitelor alergice. In rinite alergice si boli dermatologice ca tratament simptomatic. Nota: Ketof sirop nu este indicat in tratamentul crizei acute de astm.

Mod de administrare Ketof sirop

Daca nu este altfel indicat: la copii mici de sase luni pana la trei ani se administreaza dimineata si seara cate 1/2 masura cu 2,5 ml Ketof (corespunzator a 0,5 mg ketotifen). Adultii, tinerii si copii peste trei ani vor lua in primele 3-4 zile ale tratamentului seara cate o masura cu 5 ml Ketof (corespunzator la 1 mg ketotifen), apoi dimineata si seara cate o masura cu 5 ml Ketof (corespunzator la 1 mg ketotifen).Daca este necesar se poate mari doza la adulti si copii peste 10 ani la maxim doua masuri a 5 ml dimineata si doua masuri seara (corespunzator la 2 mg ketotifen). Indicatie pentru diabetici. 5 ml sirop (corespunzator unei masuri) contin 4 g solutie sorbitol, corespunzator a 0,27 BE. Ambalajul contine un paharel masura gradat la 2,5 ml, 5 ml si 10 ml. Siropul poate fi folosit nediluat sau diluat cu putin lichid (ceai sau suc de fructe) intrucat efectul tratamentului apare dupa o perioada de 8-12 saptamani, trebuie sa se faca o medicatie de durata. O diminuare a medicatiei adjuvante trebuie estimata dupa trecerea acestei perioade. O limitare expresa a duratei tratamentului nu este prevazuta.
Indicatie: Medicamentul sa nu mai fie utilizat dupa termenul de expirare prevazut pe ambalaj. In cazul pastrarii inchise a flaconului si utilizarea corecta a continutului, nu se modifica termenul de valabilitate al produsului specificat pe ambalaj. A se feri de copii.

Contraindicatii Ketof sirop

Contraindicatiile reprezinta afectiuni sau situatii in care anumite medicamente nu pot fi utilizate sau se utilizeaza numai dupa o prealabila analiza medicala complexa, deoarece in acest caz, efectul benefic nu este intr-o relatie favorabila fata de efectul negativ al acestora. in aceste conditii, medicul trebuie sa fie corect si complet informat despre imbolnavirile anterioare, boli asociate cu tratament concomitent cat si conditiile si obiceiurile care individualizeaza cazul. Uneori, contraindicatiile pot aparea sau pot fi cunoscute dupa inceperea tratamentului. In acest caz, trebuie sa fie informat medicul dvs. Ketof sirop nu trebuie utilizat in cazul sensibilizarii la ketotifen si/sau la unul din celelalte componente ale produsului.
Atentie: Contine sorbitol. Prin respectarea modului de utilizare se aduce un aport de 5,6 g sorbitol la fiecare administrare. La sugari si copii mici produsul se utilizeaza numai dupa un prealabil acord al medicului curant, deoarece se poate manifesta o intoleranta mostenita la fructoza, fenomen pana acum necunoscut. Un risc medical exista si la pacientii tineri si adulti cu o intoleranta innascuta la fructoza. Pentru acesti pacienti, utilizarea produsului este posibil dupa un prealabil consult cu medicul.

Precautii Ketof sirop

Indicatie pentru diabetici: 5 ml sirop contin 4 g solutie sorbitol, corespunzator a 0,27 B.E. Ambalajul contine un paharel gradat la 2,5 ml, 5 ml si 10 ml. Acest preparat poate influenta comportamentul chiar si in conditiile administrarii conform prescriptiei, astfel incat posibilitatea de participare la traficul rutier sau utilizarea masinilor este periclitata. Acest lucru este potentat de asocierea alcoolului si a medicamentelor care influenteaza de asemenea comportamentul.

Ketof sirop in sarcina si alaptare

Cu toate ca, pe baza experientelor pe animale nu exista indicatii referitoare la efecte daunatoare asupra fatului, se recomanda utilizarea siropului Ketof numai dupa o prescriere expresa de catre medic.

Interactiuni cu alte medicamente

Intrebati pe medicul dvs., in cazul in care folositi permanent alte medicamente, sau le-ati utilizat de curand sau doriti sa le folositi concomitent cu acesta. Medicul dvs. va poate sfatui daca in aceste situatii pot aparea reactii secundare sau daca trebuie luate masuri deosebite, ca de ex. stabilirea de alte doze. Urmatoarele interactiuni intre medicamentul de mai sus si altele, trebuie avute in vedere: actiunea sedativelor, somniferelor, antihistaminicelor (ce de ex. medicamente antialergice sau antiinflamatoare nesteroidiene) si a alcoolului poate potenta efectul siropului Ketof. Nu sunt cunoscute interactiuni cu medicamente antiastmatice. La folosirea concomitenta a preparatului Ketof cu antidiabetice orale s-a constatat, in unele cazuri o trombocitopenie pasagera. Pana la elucidarea acestor observatii, trebuie evitata combinatia de Ketof cu acestea.

Reactii adverse Ketof sirop

Efectele adverse care sunt legate de utilizarea temporara a Ketotifenului, dar care nu trebuie sa apara la fiecare pacient sunt enumerate mai jos. La tratamentul cu Ketof pot sa apara: oboseala, uscaciunea cavitatii bucale, ameteli si cefalee. Prin tratament indelungat, aceste efecte pot disparea. De asemenea, este posibila o crestere a greutatii corporale datorita stimularii poftei de mancare. Izolat, s-au observat dupa tratamentul cu Ketotifen exanteme si urticarii. In cazuri izolate, in mod special la copii, pot aparea tulburari ale sistemului nervos central, de exemplu: neliniste, neatentie, tulburari de somn si nervozitate. La unii pacienti pe baza continutului de alchil-4-hidroxibenzoat (parabene) poate sa apara o sensibilitate fata de preparat.