Dictionar medicamente litera L

Lacrisifi

Compozitie Lacrisifi

Lacrisifi

Hidroxipropil-metilceluloza 4000 CPS: 0,50 g;Fosfat de sodiu monobazic H2O: 0,80 g; Fosfat de sodiu dibazic 12 H2O:1,80 g; Clorura de benzalconiu: 0,01 g; Edetat de sodiu: 0,10 g;Clorura de sodiu: 0,20 g; Apa distilata pana la: 100,00 ml.

Actiune terapeutica Lacrisifi

Hidroxipropil-metilceluloza are proprietati lubrefiante si emoliente, iar vascozitatea sa permite prelungirea timpului de contact cornean al colirului. Lacrisifi (solutie de hidroxipropil-celuloza 0,5%) are un indice de refractie comparabil cu cel al fluidului lacrimal. In plus, regenereaza, imbunatateste stabilitatea si reproduce caracteristicile vizuale ale filmului lacrimal. Lacrisifi are o activitate antiseptica blanda si asigura hidratarea si lubrefierea corneei.

Indicatii Lacrisifi

Lacrisifi este recomandat ca adjuvant in sindroamele „sicca”, atat in cele de origine endogena (alterarea filmului lacrimal produsa de excesul sau deficitul de mucopolizaharide), cat si in cele de origine exogena (purtatori de lentile de contact, factori de mediu). De asemenea este recomandat in caz de iritatii oculare produse de smog, praf, vant, apa de mare; in plus faciliteaza eliminarea corpilor straini si a substantelor toxice. Lacrisifi este bine tolerat cand este instilat in sacul conjunctival, asa cum au demonstrat toate evaluarile clinice.

Mod de administrare Lacrisifi

Se instileaza 1-2 picaturi de 4-8 ori pe zi, dupa sfatul medicului.

Contraindicatii Lacrisifi

Lacrisifi este contraindicat la pacientii care prezinta hipersensibilitate la oricare dintre componentele solutiei.

Precautii Lacrisifi

A nu se folosi dupa trecerea a 30 de zile de la prima deschidere a flaconului.

Reactii adverse Lacrisifi

Nu are.